SK Interobal Plzeň

Oficiální stránky futsalového klubu
SK Interobal Plzeň
www.futsalplzen.cz

Příští zápas

Tabulka

1. FK Chrudim 3 35:13 15
2. SK Slavia Praha 3 34:12 13
3. Helas Brno 3 23:17 13
4. Inter FC Kadaň 3 49:35 12
5. SK Interobal Plzeň 3 30:9 9
6. SK Olympik Mělník 3 36:34 9
7. Oxyworld Baník Chomutov 3 29:50 9
8. FTZS Liberec 3 32:44 7
9. FC Rapid Ústí nad Labem 2 26:29 5
10. SKUP Olomouc 2 16:43 1
11. Žabinští Vlci Brno 2 14:41 1

Kompletní tabulka

„Nejtěžší sezona v historii futsalu,“ říká Marek Kopecký

„Nejtěžší sezona v historii futsalu,“ říká Marek Kopecký

Dlouhá a náročná příprava, skvělý vstup do ligové soutěže, nejistota a vyčerpávající dohrávání. Tak lze stručně shrnout základní část letošního ročníku 1. FUTSAL ligy. S tímto tématem jsme také šli za trenérem vítězného týmu základní části Markem Kopeckým. Jak hodnotí uplynulou část sezony a jak vidí čtvrtfinálového soupeře? To se dočtete v přiloženém rozhovoru!

 

Marku, jak bys zhodnotil základní část jako celek?

Vzhledem k té pandemické situaci to byla asi nejnáročnější základní část. Prošli jsme si obdobím, které bylo náročné jak fyzicky, tak psychicky. Všechny týmy musely projít velmi těžkou zkouškou a popraly se s tím, jak nejlépe mohly. Co se týče našeho týmu, tak nastavené cíle z úvodu sezony jsme splnili možná i nad očekávání. Z tohohle pohledu musíme být spokojení.

Vstup do sezony vyšel výborně. Jak bys porovnal kondici týmu na začátku sezony a po restartu? 

Je pravda, že nám vstup do sezony vyšel výborně. Podřídili jsme tomu celou letní přípravu, kterou jsme začali brzy. Kvalitně jsme trénovali a směřovali to k podzimní části sezony. Bohužel přišlo to přerušení a vlastně celá letní příprava přišla vniveč. Byla tam dlouhá pauza a kluci museli trénovat individuálně venku a podle plánů. Do haly jsme se znovu dostali až v prosinci a k tomu jsme nevěděli, na co se připravujeme a kdy znovu začneme hrát. Restart nastal hned na začátku ledna a myslím, že jsme na něj byli dobře připraveni. Bohužel nás hned začal trápit Covid. Kompletní tým si nakonec prošel tím onemocněním a sebral nám obrovské množství síly. Odrazilo se to jak na hlavách hráčů, tak na výkonech. Na druhou stranu musím říct, že se s tim kluci porvali velmi dobře a i když ty výkony nebyly někdy podle představ, tak ty výsledky přišly. Všichni hráči si zaslouží absolutorium, jak tyhle chvíle zvládli!

Přerušení soutěž velmi ovlivnilo. Čím z tvého pohledu nejvíce?

Zejména v termínové listině a přípravě všech týmů. Každý trenér svůj tým připravuje na nějakou část sezony a ten podzim byl bohužel takto znehodnocený. Po Novém roce nastal velký zápřah zápasů, se kterým ani hráči a ani trenéři neměli zkušenosti. Nevěděli jsme, co od toho čekat a jsem rád, že to všichni zvládli nadmíru dobře. Naštěstí nedošlo k žádnému závažnému zranění, protože ta porce zápasů už byla někdy o zdraví. Troufnu si říci, že pro týmy, které mají značnou část hráčů v národních týmech, to bylo ještě náročnější. Doufám, že ještě i to play-off zvládneme všichni ve zdraví, protože ta těla na tohle nejsou připravená. Přeji si, aby takováhle situace už nikdy nenastala.

V 10. kole ztratil náš tým první body po domácí remíze se Slavií. V tom utkání se dvě minuty před koncem vedlo o dva góly. Jaké jsi měl pocity po tom zápase? Z týmu bylo cítit zklamání a nepochopení, že dokázali takto rozehraný zápas nevyhrát.

Ten zápas nám na jednu stranu zase něco ukázal. Nastala tam velká ztráta koncentrace, kterou jsme v těch důležitých chvílích měli mít. Asi dvakrát jsme vedli o dva góly a nakonec si nechali vyrovnat. V závěru jsme dostali dvě branky z power-play a to by se takovému týmu nemělo stát, pokud má velké ambice. Ten zápas jsme si rozebrali, na tréninku se zaměřili na obrannou power-play a celé si to vyříkali. V dalším zápase jsme jeli do Teplic, kde jsme byli daleko koncentrovanější a podle toho ten zápas taky vypadal (pozn.: výhra 9:1). Jak říkám, všechno zlé je k něčemu dobré a ten zápas nám odhalil nějaké naše slabiny, na které jsme se mohli zaměřit.

Šňůra neporazitelnosti se přetrhla až ve 20. zápase. Co na tuto sérii říkáš?

Byla to hezká šňůra, ale jak se říká, všechno jednou končí. Ta série byla ukončená v zápase na Spartě těsně před koncem základní části. Všichni jsme se shodli na tom, že jsme ten zápas prohráli naprosto zaslouženě a na nic se nevymlouvali. Samozřejmě jsme si ho rozebrali a víme, proč se tak stalo. V tuhle chvíli to vnímám tak, že ta prohra přišla ve správný okamžik před play-off a dostali jsme takovou pomyslnou facku. Uvědomili jsme si, že to nepůjde samo a v hlavách nám to řeklo, že nejsme neporazitelní. Naopak nás to utvrdilo, že do každého zápasu musíme jít koncentrovaní a se stoprocentním nasazením. I v tomhle případě platí, že všechno zlé je k něčemu dobré a možná bude tahle porážka před play-off malou výhodou. Do obou zbylých zápasů s Libercem a Helasem šli kluci nastaveni už uplně jinak. Pod tlakem, že pokud chceme základní část vyhrát, nesmíme si dovolit ztratit, tak kluci k těm zápasům přistoupili zodpovědně a koncentrovaně.

140 vstřelených a 40 inkasovaných branek. Jsi s těmito čísly spokojený?

Co se týče ofenzivní části, tak 140 vstřelených gólů je pěkné číslo. Navíc pokud to znamená nejlepší útok v lize. Druhá nejlepší obrana v lize a 40 inkasovaných gólů - s tím jsem také spokojen, ale v té obranné fázi máme ještě na čem pracovat. K té dokonalosti mi tam pořád něco chybí. Jsme ofenzivně založený tým, ale defenziva bude ty těžké bitvy v play-off rozhodovat.

Jak vnímáš vítězství v základní části? Co pro tebe tento úspěch znamená?

Bereme to jako velký úspěch. Ne každému se to podaří, navíc v této nelehké sezoně. Je to velmi dobrý úspěch, ale také i ohodnocení té dlouhodobé celosezonní práce všech hráčů, trenérů a realizačního týmu, která ukazuje vzestup plzeňského klubu. Já si vítězství v základní části ohromně cením. Pro klub je to navíc zase další krok a milník, že se to tady v Plzni podařilo poprvé v historii.

Bereš ligu po náročném dohrávání podzimu, jako ten dosud nejtěžší soutěžní ročník?

Jednoznačně beru tuhle sezonu jako netěžší v historii českého futsalu. Bylo a je to ohromně náročné. Ať už vítěz play-off bude kdokoli, tak vítězem stejně budou úplně všichni za to, jak to zvládli. Hlavně doufám, že to všichni ve zdraví přežijeme. Strašně si přeju, abychom se zase vrátili do normálu a ten sportovní život byl zase takový, na jaký jsme byli zvyklí.

Ve čtvrfinále play-off narazíme na Mělník. Jak vnímáš tohoto soupeře a jak bude podle tebe série probíhat?

Mělník vnímám jako bojovný tým a zejména doma velmi nepříjemný. V jejich domácí hale se nehraje lehko. My však nebudeme koukat ani tak na Mělník, ale hlavně na naše výkony. Budeme se připravovat sami na sebe a pokud k tomu přistoupíme tak, jak máme a kluci se dobře nastaví v hlavách, naší kvalitou tu sérii co nejdříve ukončíme a postoupíme do semifinále.

Diskuze

Poslední zápas

SK Slavia Praha
SK Interobal Plzeň
0:2
Podrobnosti

Najdete nás na Facebooku

Interobal k.s. Městský obvod Plzeň 3 Město Plzeň Městský obvod Plzeň 4  Městský obvod Plzeň 1 SPUR FINporadenství.com Vodárna Plzeň
ROBSTAV k.s.
KMB progress Národní Sportovní Agentura Kovošrot Nepomuk Pavel Trampota
bezpečnostní agentura Ivana Píclová
Desinsekta SELECT MD elektronik Porsche Plzeň EasyHomes Stavitelství Šmíd

Počet návštěv: 255323
Posledních 30 dnů: 765 | Posledních 7 dnů: 116 | Poslední den: 5

© 2024 SK Interobal Plzeň | Všechna práva vyhrazena | futsal@interobal.cz
Vytvořeno službou Sklub.cz

Chcete zobrazit mobilní verzi?

Ano Ne