SK Interobal Plzeň

Oficiální stránky futsalového klubu
SK Interobal Plzeň
www.futsalplzen.cz

Příští zápas

Tabulka

1. FK Chrudim 3 35:13 15
2. SK Slavia Praha 3 34:12 13
3. Helas Brno 3 23:17 13
4. Inter FC Kadaň 3 49:35 12
5. SK Interobal Plzeň 3 30:9 9
6. SK Olympik Mělník 3 36:34 9
7. Oxyworld Baník Chomutov 3 29:50 9
8. FTZS Liberec 3 32:44 7
9. FC Rapid Ústí nad Labem 2 26:29 5
10. SKUP Olomouc 2 16:43 1
11. Žabinští Vlci Brno 2 14:41 1

Kompletní tabulka

Interobal postoupil do semfinále

Interobal postoupil do semfinále

Po třech letech bude plzeňský klub opět účastníkem semifinálové série play-off 1. FUTSAL ligy. Rozhodla o tom včerejší třetí výhra na Olympikem Mělník. Kdo bude Plzni semifinálovým soupeřem zatím nevíme, v článku vám však prozradíme několik statistických zajímavostí, které možná nevíte.

Plzeň si šla pro postup hned od úvodu. Vytvořila si tlak, ale první gól z něj vytěžil až v 8. minutě Tomáš Vnuk. Nejproduktivnější hráč základní části si míč navedl po levé straně hřiště a svou slabší levačkou tvrdě vystřelil za zadní tyč. Asistenci si u jeho branky připsal Ondřej Vahala, který se také zapojil do útoku. Druhý gol vstřelila Plzeň záhy. Peter Kozár pronikl po straně k brance Mělníka a vybídl ke skórování na zadní tyči číhajícího Gabriela Ricka, který nepohrdl možností vstřelit svůj 50. gól v české lize. V závěru první půle se domácím nakupily fauly a dvě minuty před odchodem do šaten dostal Olympik možnost dlouhé penalty. Radek hrdý však na rozdíl jedné branky snížit nedokázal, protože jeho tvrdou střelu zastavila tyč branky Ondřeje Vahaly. Interobal si tak odnesl do šaten vedení 2:0.

Druhá půle začala parádní akcí. Po minutě hry dostal Tomáš Vnuk skákavý balón, který patou přiťukl do běhu Lukáši Rešetárovi a kapitán Plzně už věděl, co s míčem dělat a zvýšil na 3:0. Okořenil tak svůj 100. zápas v play-off. Po 11. a 22. minutě vstřelila Plzeň gól také ve 33. minutě. Martin Zdráhal utekl podél levé lajny a před prázdnou branku naservíroval míč Michalu Štrajtovi, který ve snadné pozici uzavřel gólový účet zápasu. Ondřej Vahala tak udržel druhé čisté konto v řadě a v celé sérii neinkasoval. Jeho neprůstřelnost ve vyřazovacích bojích tak prozatím trvá 122 minut. Pro zajímavost přidáme ještě informaci, že plzeňské vítězství na půdě Olympiku ve 2. utkání, byla vůbec první výhra Interobalu v play-off na soupeřově hřišti!

Plzeň tak potvrdila v celé sérii roli favorita a zvítězila 3:0 na zápasy. O semifinálovém soupeři se rozhodne dnes večer, když se v pátém zápase utká Sparta se Slavií. Semifinálové boje se odehrají v termínu 5. - 16. května.

OHLASY PO UTKÁNÍ

Lukáš Rešetár: „Zápas byl od začátku celkem v naší režii. Sice to nebylo nějaké závratné tempo, ale dostali jsme se do vedení a následně dvoubrankového. Zahodili jsme ještě další šance, ale za Mělník měl desítku, kde mohl korigovat na 1:2 do šatny. Na začátku druhé půle jsme přidali třetí branku a ta ten zápas už tak nějak rozhodla. Pak už se ten zápas spíše dohrával a mohla se protočit sestava.”

Marek Kopecký: „Postoupit byla povinnost, ale do ideálu to mělo daleko. Mělník odehrál hlavně tady u nás velmi dobré zápasy, co jsem spíš čekal, že my budeme doma dominovat. Věřím ale, že s kvalitnějším soupeřem poroste i naše kvalita. Teď si musím odpočinout a od neděle se začneme připravovat na semifinále.”

Lukáš Nečas (hráč, SK Olympik Mělník): „Odehráli jsme poslední zápas, a to nejen v play off, ale v celé sezóně. Museli jsme se vypořádat s absencí některých hráčů, ale přesto si myslím, že jsme podali úctyhodný a obětavý výkon. Bohužel jsme v dnešním utkání, narozdíl od Plzně, opět nevyužili své šance, což byl hlavní důvod, proč jsme se ani na třetí pokus nemohli radovat z výhry. Plzeň ukázala svou vyspělost a kvalitu, takže nezbývá nic jiného než jí pogratulovat k postupu.”

SK INTEROBAL PLZEŇ - SK OLYMPIK MĚLNÍK 4:0 (2:0)

SK Interobal Plzeň: Vahala (Lecjaks, Luhový) – Rešetár (C), Holý, Vnuk, Seidler, Rick, Kozár, Künstner, Štrajt, Maur, Zdráhal

SK Olympik Mělník: Žežulka (Šanda) – Nečas (C), Hrdý, J. Sváta, Mikyska, Šustr, Lehner, Nedostup, Prejsa, J. Němec

Branky: 8´ Vnuk (Vahala), 11´ Rick (Kozár), 21´ Rešetár (Vnuk), 33´ Štrajt (Zdráhal)

Karty: 29´ Vnuk - 29´ Lehner, 31´ Nedostup

Rozhodčí: Šmíd, Kresta

Diskuze

Poslední zápas

SK Slavia Praha
SK Interobal Plzeň
0:2
Podrobnosti

Najdete nás na Facebooku

Interobal k.s. Městský obvod Plzeň 3 Město Plzeň Městský obvod Plzeň 4  Městský obvod Plzeň 1 SPUR FINporadenství.com Vodárna Plzeň
ROBSTAV k.s.
KMB progress Národní Sportovní Agentura Kovošrot Nepomuk Pavel Trampota
bezpečnostní agentura Ivana Píclová
Desinsekta SELECT MD elektronik Porsche Plzeň EasyHomes Stavitelství Šmíd

Počet návštěv: 255331
Posledních 30 dnů: 763 | Posledních 7 dnů: 121 | Poslední den: 8

© 2024 SK Interobal Plzeň | Všechna práva vyhrazena | futsal@interobal.cz
Vytvořeno službou Sklub.cz

Chcete zobrazit mobilní verzi?

Ano Ne