SK Interobal Plzeň

Oficiální stránky futsalového klubu
SK Interobal Plzeň
www.futsalplzen.cz

Příští zápas

Tabulka

1. FK Chrudim 3 35:13 15
2. SK Slavia Praha 3 34:12 13
3. Helas Brno 3 23:17 13
4. Inter FC Kadaň 3 49:35 12
5. SK Interobal Plzeň 3 30:9 9
6. SK Olympik Mělník 3 36:34 9
7. Oxyworld Baník Chomutov 3 29:50 9
8. FTZS Liberec 3 32:44 7
9. FC Rapid Ústí nad Labem 2 26:29 5
10. SKUP Olomouc 2 16:43 1
11. Žabinští Vlci Brno 2 14:41 1

Kompletní tabulka

Plzeň se zapsala na futsalovou mapu Evropy

Plzeň se zapsala na futsalovou mapu Evropy

Futsalisté Plzně spáchali obrovskou senzaci. V nesmírně těžké konkurenci tří předních evropských týmů dokázali uspět a postoupit do další fáze futsalové Ligy mistrů. Svěřenci Marka Kopeckého překonali všechny nástrahy pořadatelů a ohromili skvělými výkony futsalovou Evropu.

Že nebude vše podle představ, zjistila plzeňská výprava hned úvodní večer po příletu. V termínu naplánovaného tréninku totiž zrazu trénovali v hale domácí Italové. Po patnáctiminutovém čekání na autobus, který by tým dopravil do čtyřicet minut vzdálené haly, tak museli hráči dalších čtyřicet minut čekat, dokud trénink hráčů Pesara neskončí.

KAIRAT ALMATY - SK PLZEŇ 3:3 (1:0)
16´ Douglas (Edson), 22´ Akbalikov, 27´ Favero (Tursagulov) – 23´ Holý (Kozár), 29´ Seidler (Kozár), 38´ Vnuk (Seidler)

Utkání s Kairatem mělo další zvláštní předehru. Záchody a sprchy v šatně totiž organizátoři nechali i po několika napomenutích do poslední chvíle uzamčené. Také občerstvení dostali hráči zrovna ve chvíli, kdy už odcházeli na rozcvičku. Ani to tým nedokázalo vykolejit a v duelu s jedním z nejlepších evropských týmů předvedl skvělý výkon. Z nepříznivého stavu 1:3 se hráči Interobalu prokousali až k zasloužené remíze 3:3. Branky Interobalu vstřelili Michal Holý, Michal Seidler a při závěrečné power-play Tomáš Vnuk.

„Takhle jsem si zápas představoval. Dobře jsme do utkání vstoupili, perfektně se kluci připravili v hlavách. Prvních deset minut jsme měli velmi dobrých, ale pak nás samozřejmě Kairat svou kvalitou zatlačil. Měli jsme problémy, ale pořád jsme byli nebezpeční,“ okometoval premiéru v Lize mistrů Marek Kopecký.

PESARO - SK PLZEŇ 3:3 (1:0)
3´ Oliveira, 18´ vlastní, 24´ Canal (De Luca), 34´ Fortini (Espindola) – 17´ Rick (Kozár), 40´ Rešetár (Vnuk)

O den později se Plzni postavil domácí mistr. Interobal dokázal díky Gabrielu Rickovi zareagovat na vedoucí branku Italů, v závěru poločasu však smolně inkasoval a náskok už Pesaro nepustilo. Čtyři vteřiny před koncem utkání na konečných 2:4 z plzeňského pohledu snižoval kapitán Lukáš Rešetár. Plzeň tak po dvou zápasech figurovala na posledním místě tabulky, ale stále s postupovou šancí.

„Rozhodly individuální chyby a smůla při bránění standardních situací. Dostali jsme dva hloupé góly z rohu a jeden po nešťastném odrazu. Rozhodla také kvalita Italů. Ukázalo se, že jsme se střetli s top týmem Evropy. Na druhou stranu jsme hráli velmi dobrý zápas. Hodně otevřený. I my jsme se dostávali do šancí. Chvílemi jsme Pesaro dostali i pod tlak. Kluci tam nechali všechno. S kolektivním výkonem jsem spokojený, což bylo i naším cílem v této skupině,“ nechal se po druhém duelu slyšet trenér Marek Kopecký.

SK PLZEŇ - ŤUMEŇ 1:0 (0:0)
36´ Seidler (Vnuk)

Na poslední utkání skupiny s Ťumení se bude dlouho vzpomínat. I když už rusové měli jistý postup, nastoupili na Plzeň takzvaně v plné palbě. Naopak Plzeňští potřebovali k postupu v utkání zvítězit. Brankář Lukáš Němec tasil jeden zákrok za druhým a na konci zápasu se kromě čistého konta mohl radovat i z vytouženého postupu. Ten totiž necelých čtyři a půl minuty před koncem vystřelil Michal Seidler. V Itálii tak nastala nečekaná situace, protože v posledním utkání hrál domácí tým o bytí a nebytí s Kairatem Almaty, ze kterého vyšel vítězně kazašský tým.

„Je to skvělé, ale víme, že jsme postoupili se štěstím, protože Tjumeň nás v sobotu mlela. Nás však podržel brankář Němec. Nakonec jsme měli také dost šancí a jediná trefa nám stačila k postupu,“ řekl po utkání Tomáš Vnuk.

Plzeň nakonec se ziskem čtyř bodů, které získala v soubojích s opravdomými giganty, obsadila 2. místo ve skupině. Může se tak těšit na středeční los skupiny Elite round, ve které si zahraje 16 nejlepších celků letošní sezony Ligy mistrů. Losování začíná ve 14:00 a odkaz na jeho sledování bude zveřejněn na klubových sociálních sítích.

Diskuze

Poslední zápas

SK Slavia Praha
SK Interobal Plzeň
0:2
Podrobnosti

Najdete nás na Facebooku

Interobal k.s. Městský obvod Plzeň 3 Město Plzeň Městský obvod Plzeň 4  Městský obvod Plzeň 1 SPUR FINporadenství.com Vodárna Plzeň
ROBSTAV k.s.
KMB progress Národní Sportovní Agentura Kovošrot Nepomuk Pavel Trampota
bezpečnostní agentura Ivana Píclová
Desinsekta SELECT MD elektronik Porsche Plzeň EasyHomes Stavitelství Šmíd

Počet návštěv: 255331
Posledních 30 dnů: 763 | Posledních 7 dnů: 121 | Poslední den: 8

© 2024 SK Interobal Plzeň | Všechna práva vyhrazena | futsal@interobal.cz
Vytvořeno službou Sklub.cz

Chcete zobrazit mobilní verzi?

Ano Ne