SK Interobal Plzeň

Oficiální stránky futsalového klubu
SK Interobal Plzeň
www.futsalplzen.cz

Příští zápas

Tabulka

1. FK Chrudim 3 35:13 15
2. SK Slavia Praha 3 34:12 13
3. Helas Brno 3 23:17 13
4. Inter FC Kadaň 3 49:35 12
5. SK Interobal Plzeň 3 30:9 9
6. SK Olympik Mělník 3 36:34 9
7. Oxyworld Baník Chomutov 3 29:50 9
8. FTZS Liberec 3 32:44 7
9. FC Rapid Ústí nad Labem 2 26:29 5
10. SKUP Olomouc 2 16:43 1
11. Žabinští Vlci Brno 2 14:41 1

Kompletní tabulka

Výhru nad Slavií řídil hattrickem Michal Kovács

Výhru nad Slavií řídil hattrickem Michal Kovács

První ligové utkání roku 2020 zavedlo hráče Interobalu do Prahy. Po úvodním očekávání, co oba týmy po vánoční pauze předvedou, se utkání proměnilo v jednoznačnou záležitost, po které Plzeň zcela zaslouženě odvezla z hlavního města všechny tři body za výhru 7:1.

Úvod utkání byl z obou stran opatrný. První kdo si ale dokázal vytvářet šance, byla hostující Plzeň. Jednu z nich dokázal na konci 7. minuty proměnit Tomáš Vnuk, který po výborné přihrávce zaokrouhlil počet kanadských bodů v sezoně na 50. Plzeňští výborně bránili i v dalším průběhu prvního poločasu a co nevyřešili obránci, to si vzal na starost jistě působící Lukáš Lecjaks, který chytal svůj první zápas v kariéře proti klubu z TOP5. „Nepřipouštěl jsem si, že je to zápas proti silnému soupeři, bral jsem to jako každý jiný zápas. Byl jsem před ním trochu nervózní, ale po rozcvičce už jsem se cítil dobře a první zákrok mi akorát zvedl sebevědomí,“ popsal své pocity mladý plzeňský brankář. Na 2:0 zvýšil v 16. minutě Michal Kovács, který svou střelu „bodlem“ umístil přesně k tyči. Vzápětí byla k vidění kuriózní situace. Michal Kovács si všiml, že je brankář hostů více vystoupený z branky a zkusil ho svou střelou překvapit. Strážce domácí branky se štěstím a za pomocí břevna nakonec neinkasoval. Půl minuty před koncem poločasu nastala prozměnu kontroverzní situace. Hosté po rozehrání standartní situace dostali pomocí Michala Štrajta míč potřetí do sítě, ovšem rozhodčí posoudil působení Petera Kozára v předbrankovém prostoru jako nedovolené a gól tak neplatil. V poločase tak na tabuli svítilo skóre 0:2.

Druhý poločas začal ve stejném režimu, jako se odehrál ten první. Na 3:0 zvýšil po pěti minutách hry po nabídce do prázdné branky od Tomáše Vnuka, Jan Havel. Další gól přidal o tři minuty později po spolupráci s Michalem Štrajtem, Michal Kovács, který zakončoval taktéž do téměř prázdné branky. V polovině druhého poločasu tak Plzeň vedla o čtyři branky a domácí se rozhodli ke hře bez brankáře. Ta domácím po chvíli vyšla, jeden z domácích hráčů vyslal střelu směrem k brance Lukáše Lecjakse, která bohužel pro něj byla ztečována na tyč, od které se míč odrazil přímo před domácího střelce a plzeňský brankář již nemohl nic dělat. Po gólu na 4:1 mohla při power-play Slavia přidat další, fantasticky ale zasáhl při střele zblízka Lukáš Lecjaks. Zanedlouho bylo ale tlaku domácích konec. Po faulu na Tomáše Vnuka uviděl jeden ze sešívaných druhou žlutou a Plzeň tak dostala výhodu dvou minut v početní převaze. Během přesilovky se ve velkých šancích ocitli Peter Kozár a Michal Štrajt, ani jeden ovšem neskóroval. Po uplynutí dvouminutového trestu se domácí vrátili ke hře bez brankáře. Toho ovšem využil Tomáš Buchta, který zúročil skvělou práci Jana Havla a zamířil do odkryté branky. Hned poté mohl opět skórovat Tomáš Buchta, svou střelou ale rozezvučel jen břevno. O minutu později dostal Tomáš Buchta dárek od Martina Zdráhala a přidal další gól do prázdné branky. V tu chvíli už měli slávisté na svém kontě pět faulů a 40 vteřin před koncem udělali i šestý. Závěrečný gól tak z 10m penalty obstaral Michal Kovács, který završil hattrick. Poslední možnost ke skórování měl Tomáš Vnuk, který opět překvapil špatně postaveného domácího brankáře, ale jeho střelu přes celé hřiště zastavila prozměnu tyč.

Interobal tak výborně vstoupil do jarní části sezony, když na Slavii zvítězil s přehledem 7:1!

 

OHLASY PO UTKÁNÍ:

Zdeněk Sláma (hráč Slavie): Plzeň dominovala, lépe si v pohybu přihrávala, měla i víc chuti po vítězství, myslím si, že zaslouženě vyhrála. Po přestávce jsme začali napadat na útočné polovině, ale Plzeň dobře bránila a do šancí nás nepouštěla. Když už jsme nějakou měli, tak jsme ji neproměnili.

Marek Kopecký: Jsem velmi spokojen s výkonem i s výsledkem, kdo by také nebyl. Nastavenou taktiku, kterou jsme si řekli, dodrželi kluci do puntíku a odvedli výborný týmový výkon. Důležitý byl hlavně první gól, který nám pomohl a Slavii trochu rozklížil. Velmi dobře jsme bránili a nepouštěli Slavii do větších šancí. Jsem rád, že se dneska výborně zapojili naši mladí kluci, Lukáš Lecjaks v bráně odchytal velmi dobře a Tomáš Buchta odehrál skvělý zápas.

 

SK SLAVIA PRAHA - SK INTEROBAL PLZEŇ 1:7 (0:2)

SK Slavia Praha: Žežulka (Vondráček) – Homola (C), Radovanovič, Záruba, Směřička – Jošt, Leovski, Sláma, Klíma, Hájek, Křemen

SK Interobal Plzeň: Lecjaks (Luhový) – Kozár, Vnuk, Kovács (C), Holý – Zdráhal, Štrajt, Havel, Buchta, Mižár, Künstner

Branky: 30´ Leovski (Záruba) – 7´ Vnuk (Holý), 16´ Kovács (Kozár), 25´ Havel (Vnuk), 28´ Kovács (Štrajt), 38´ Buchta (Havel), 39´ Buchta (Zdráhal), 40´ Kovács (10m)

Karty: 18´ Radovanovič, 23´ Záruba, 29´ a 35´ ČK Směřička – 18´ Zdráhal, 18´ Buchta, 20´ Havel

Rozhodčí: Černý – Čep, Lafek

Diskuze

Poslední zápas

SK Slavia Praha
SK Interobal Plzeň
0:2
Podrobnosti

Najdete nás na Facebooku

Interobal k.s. Městský obvod Plzeň 3 Město Plzeň Městský obvod Plzeň 4  Městský obvod Plzeň 1 SPUR FINporadenství.com Vodárna Plzeň
ROBSTAV k.s.
KMB progress Národní Sportovní Agentura Kovošrot Nepomuk Pavel Trampota
bezpečnostní agentura Ivana Píclová
Desinsekta SELECT MD elektronik Porsche Plzeň EasyHomes Stavitelství Šmíd

Počet návštěv: 255498
Posledních 30 dnů: 744 | Posledních 7 dnů: 231 | Poslední den: 37

© 2024 SK Interobal Plzeň | Všechna práva vyhrazena | futsal@interobal.cz
Vytvořeno službou Sklub.cz

Chcete zobrazit mobilní verzi?

Ano Ne