SK Interobal Plzeň

Oficiální stránky futsalového klubu
SK Interobal Plzeň
www.futsalplzen.cz

Příští zápas

Tabulka

1. FK Chrudim 3 35:13 15
2. SK Slavia Praha 3 34:12 13
3. Helas Brno 3 23:17 13
4. Inter FC Kadaň 3 49:35 12
5. SK Interobal Plzeň 3 30:9 9
6. SK Olympik Mělník 3 36:34 9
7. Oxyworld Baník Chomutov 3 29:50 9
8. FTZS Liberec 3 32:44 7
9. FC Rapid Ústí nad Labem 2 26:29 5
10. SKUP Olomouc 2 16:43 1
11. Žabinští Vlci Brno 2 14:41 1

Kompletní tabulka

Napínavé drama přineslo velký obrat

Napínavé drama přineslo velký obrat

Před utkáním byly karty rozdané jasně. Plzeň na špičce tabulky, Liberec bod od sestupové pozice. Málokdo by si pomyslel, jaké drama může takové utkání nabídnout. Liberečtí vedli v Plzni už 5:2, po obratu ve druhém poločase ale všechny body zůstaly v Plzni po výsledku 6:5. Na výhře se nejvíce body podílel Tomáš Vnuk, který vstřelil dvě branky a další dvě připravil.

Hned od začátku utkání byly na obou stranách k vidění velké příležitosti po chybách v obraně. Tu největší měli hosté, když Tomáš Vnuk špatně rozehrál a hráč hostí postupoval sám na Lukáše Lecjakse, který pokus libereckého střelce zneškodnil. Plzeň šla do vedení v 7. minutě. Michal Štrajt skvělou průnikovou přihrávkou vyzval ke skórování Martina Zdráhala, který se nemýlil. Stav 1:0 na tabuli nesvítil ani půl minuty a hosté srovnali. Vzápětí předvedl mladý plzeňský brankář další důležité zákroky a Plzeňští tak mohli jít opět do vedení. To zařídil v polovině 9. minuty po přistřčení od Tomáše Vnuka další reprezentant, Michal Holý. Jenže i tohle vedení mělo jepičí život, neboť Liberec za necelou minutu opět srovnal. Ve 12. minutě mohli jít hosté do vedení, tváří v tvář střelci Liberce ale skvěle zasáhl opět Lukáš Lecjaks. Špatná obrana domácího celku se ne a ne vzpamatovat a hosté přeci jen šli do vedení a ne jen jednogólového. V časech 13:20 a 13:37 dokázal Liberec vstřelit dvě branky a uskočit Plzni. Na to zareagoval Marek Kopecký výměnou brankářů, když do branky poslal poprvé po zranění Lukáše Němce, který původně ani neměl být na soupisce pro utkání. Jenže ani jeho přichod domácí obranu nevystužil a v čase 17:14 zvýšil Liberec už na 5:2! Po páte brance Liberce si vzal Marek Kopecký time-out, Tomáš Vnuk si navlékl brankářský dres a domácí šli do power-play. Po čtyřiceti vteřinách se po kombinaci na straně hřiště a přihrávce Michala Holého prosadil pohotovou střelou Michal Štrajt. Až do konce poločasu se hráči Interobalu snažili při hře bez brankáře znovu snížit, ale už se to nepovedlo a do šaten se šlo za stavu 3:5.

„Myslím si, že je to z části nepublikovatelné. Ze začátku byl trošku v klidu, poté zvýšil hlas a řekl nám, ať teď ukážeme, jací jsme hráči, ať to otočíme a že si ze všeho děláme srandičky. Jsem rád, že jsme ukázali, že hráči nějací jsme, že jsme to otočili a nakonec vyhráli,“ okomentoval Tomáš Vnuk poločasový projev trenéra Marka Kopeckého.

Co se nepovedlo na konci prvního poločasu, povedlo se v úvodu toho druhého. V časech 20:31 a 21:07 si prohodili Michal Kovács a Tomáš Vnuk role, oba si připsali branku a asistanci, a bylo srovnáno. Na konci 23. minuty už mohli domácí vést, ale přímý kop Michala Kovácse skončil jen na tyči. Následně si stejný počin připsal Martin Zdráhal, který vystřelil z první po přihrávce Tomáše Vnuka, ale i jeho rána skončila na tyči. V polovině 28. minuty byl obrat dokonán. Hosté udělali při rozehrávce s brankářem na polovině hřiště chybu a Tomáš Vnuk po dobré práci Michala Kovácse trefil odkrytou branku. Čtyři minuty před koncem se i hosté odhodlali ke hře bez brankáře. Největší šanci si vytvořili dvě minuty před sirénou, když osamocený střelec hostí zhruba ze sedmi metrů netrefil branku Lukáše Němce. Ihned poté se hráči Liberce dopustili 6. akumulovaného faulu a Interobal měl výhodu "desítky". K té se postavil Michal Štrajt, jeho střelu ale gólman seveřanů vyrazil. Plzeňští poté skvělým držením balonu zkrátili čas zbývající do konce a ještě mohli zvýšit vedení. Tři vteřiny před koncem nastřelil Tomáš Vnuk v úniku pouze břevno a na hattrick nedosáhl. To byla tečka za tímto vypjatým duelem. Šťastnější tak nakonec byli domácí, kteří z 2:5 otočili výsledek na 6:5 a získali vydřené 3 body!

 

OHLASY PO UTKÁNÍ:

Marek Kopecký: Mluvíme o tom a říkáme si to dokola pořád, že nejde takhle hrát. Myslíme si, že půjde všechno samo, že jsme mistři světa a potom takhle ten zápas vypadá. Jsem dneska opravdu, ale opravdu vytočený a Liberec si dneska nezasloužil v Plzni prohrát. Pokud si to někteří v hlavách nezmění, tak ta sezona pro nás může skončit špatně. Dnes vidím jediné pozitivum v tom, že jsme ten výsledek otočili a bereme tři body.

Aleš Benek (hrající trenér Liberce): Musím dnes všechny pochválit. Byli jsme nebezpeční. Naše hra byla pestrá a v prvním poločase mohl být brankový rozdíl ještě větší. Myslím si, že jsme dnes podali nejlepší výkon sezóny. Je škoda, že jsme si neodvezli aspoň bod. Dnes jsme si ho zasloužili.

 

SK INTEROBAL PLZEŇ - FTZS LIBEREC 6:5 (3:5)

SK Interobal Plzeň: Lecjaks (14. Němec, Luhový) – Holý, Kovács (C), Kozár, Vnuk – Zdráhal, Štrajt, Havel, Künstner – Maur, Rozboud

FTZS Liberec: Vogt (C) (Plechatý) – Henzl, Janáček, Kotek, Jiří Šisler – M. Bína, Daněk, Rumler, Benek, Kratochvíl

Branky: 7´ Zdráhal (Štrajt), 9´ Holý (Vnuk), 18´ Štrajt (Holý), 21´ Vnuk (Kovács), 22´ Kovács (Vnuk), 28´ Vnuk (Kovács) – 8´ Benek (M. Bína), 10´ Henzl (Kotek), 14´ Janáček, 14´ Rumler, 18´ Henzl (M. Bína)

Karty: 25´ Štrajt – 23´ Vogt, 25´ Kotek

Rozhodčí: Melničuk – Chládek

Návštěva: 230

Diskuze

Poslední zápas

SK Slavia Praha
SK Interobal Plzeň
0:2
Podrobnosti

Najdete nás na Facebooku

Interobal k.s. Městský obvod Plzeň 3 Město Plzeň Městský obvod Plzeň 4  Městský obvod Plzeň 1 SPUR FINporadenství.com Vodárna Plzeň
ROBSTAV k.s.
KMB progress Národní Sportovní Agentura Kovošrot Nepomuk Pavel Trampota
bezpečnostní agentura Ivana Píclová
Desinsekta SELECT MD elektronik Porsche Plzeň EasyHomes Stavitelství Šmíd

Počet návštěv: 255331
Posledních 30 dnů: 763 | Posledních 7 dnů: 121 | Poslední den: 8

© 2024 SK Interobal Plzeň | Všechna práva vyhrazena | futsal@interobal.cz
Vytvořeno službou Sklub.cz

Chcete zobrazit mobilní verzi?

Ano Ne