SK Interobal Plzeň

Oficiální stránky futsalového klubu
SK Interobal Plzeň
www.futsalplzen.cz

Příští zápas

Tabulka

1. FK Chrudim 3 35:13 15
2. SK Slavia Praha 3 34:12 13
3. Helas Brno 3 23:17 13
4. Inter FC Kadaň 3 49:35 12
5. SK Interobal Plzeň 3 30:9 9
6. SK Olympik Mělník 3 36:34 9
7. Oxyworld Baník Chomutov 3 29:50 9
8. FTZS Liberec 3 32:44 7
9. FC Rapid Ústí nad Labem 2 26:29 5
10. SKUP Olomouc 2 16:43 1
11. Žabinští Vlci Brno 2 14:41 1

Kompletní tabulka

Do Nového roku ve špičce tabulky, Hodonín dostal 13 branek

Do Nového roku ve špičce tabulky, Hodonín dostal 13 branek

Závěrečný zápas kalendářního roku 2019 odehráli futsalisté Interobalu před domácími fanoušky proti poslednímu Hodonínu. Úvodní střetnutí těchto dvou týmů v sezoně vyhrála na jihu Moravy Plzeň 9:2 a i tentokrát se hráči Plzně na výhru příliš nenadřeli. Suverénním výkonem si došli pro vítězství 13:1 a užijí si svátky na druhém místě.

Do utkání nastoupil Interobal s několika změnami v sestavě oproti poslednímu zápasu se Spartou. K dispozici nebyl vykartovaný Michal Kovács, na jeho místo v první čtyřce se postavil navrátilec Jakub Mižár. V brance začal poprvé v sezoně Lukáš Lecjaks a na lavičce byl ke svému prvnímu startu za „A“ tým připraven osmnáctiletý Matěj Maur. S kapitánskou páskou vběhl na hřiště Michal Holý.

Plzeňští vstoupili do zápasu přesně, jak si představovali. Trvalo to jen 24 vteřin, než Tomáš Vnuk vybídl ke skórování Michala Holého a domácí šli do vedení. Spolupráce těchto dvou zafungovala i o dvě minuty později a Michal Holý krásnou střelou pod břevno zvýšil na 2:0. Druhá plzeňská čtyřka nechtěla zůstat pozadu! O minutu později si Martin Zdráhal navedl míč na střed a tvrdou ranou prostřelil brankáře Hodonína. Asistenci si u jeho branky připsal Michal Štrajt. Také tato spolupráce včera večer fungovala, neboť o další minutu později našel Martin Zdráhal z rohu přesně hlavu Michala Štrajta, který vstřelil velmi netradiční branku. „Viděl jsem, že je Miki obsazený a do poslední chvíle jsem čekal. Potom cuknul před bránu, tak jsem to tam zkusil napálit a trefil jsem ho,“ popsal čtvrtou branku večera Martin Zdráhal. To od této dvojky ale nebylo vše. V 10. minutě po vzájemné kombinaci až do prázdné brány završil „bůra“ Michal Štrajt. Dvojice Holý - Vnuk ovšem nechtěla zůstat pozadu. Ve 14. minutě završil Michal Holý hattrick po asistenci právě Tomáše Vnuka. Až poté se konečně prosadil i někdo jiný. Přímý kop zhruba z 9 metrů si vzal na starost Peter Kozár, propálil vše, co mu stálo v cestě a připsal si první trefu v dnesu Interobalu! „Už byl takový mírný tlak na to, že už je čas skórovat. Hodonín byl zrovna soupeř, kdy jsme čekali, že by mohlo padnout více gólů a mohl jsem se chytit. Nakonec to vyšlo a jsem rád,“ zhodnotil svoji premiérovou trefu slovenský univerzál. Po brance na 7:0 se hosté rozhodli pro hru bez brankáře. Toho ovšem dokázali domácí záhy využít, když Tomáš Vnuk vystihl rozehrávku a běžel vstříc prázdné brance. Jelikož „Vnouček“ hraje i na kanadské body a vstřelené branky, chtěl dopřát asistenci Dušanu Künstnerovi, a tak v domění následné narážečky přihrál. Jenže Dušan Künstner záměr Tomáše Vnuka nepochopil a míč do sítě poslal sám - 8:0. Nakonec se v prvním poločase Tomáš Vnuk dočkal. A to konkrétně vteřinu před koncem, když mu míč před prázdnou branku naservíroval z autu Peter Kozár. Do šaten se tedy šlo již za rozhodnutého stavu 9:0 pro Plzeň.

Druhý poločas už se odehrál v poklidnějším tempu. Po pěti minutách hry hosté dobře sehráli standartní situaci a vstřelili čestný gól. Na ten mohl rychle odpovědět Tomáš Vnuk, svoji penaltu ale namířil jen do gólmana Hodonína. Nejproduktivnější hráč ligy se ale nakonec své druhé trefy dočkal. Po chybě v rozehrávce lehce tečoval míč, který následně zamířil do branky hostů, kde v tu chvíli brankář hostů nebyl a už nestihl úspěšně vykopnout míč z branky. V polovině druhého poločasu se po spolupráci s Dušanem Künstnerem prosadil umístěnou střelou mezi nohy brankáře Tomáš Buchta. To stále ještě nebylo vše. Tři minuty před koncem si na středu hřiště orazil Peter Kozár s Janem Havlem a první jmenovaný poslal míč přesně k tyči. „Byla to pěkná akce, v tu chvíli se už vlastně hrálo nahoru - dolů a bylo to víc otevřené. Dobře jsme si vyměnili míč s „Žankem“ a já už jsem jen uklízel míč k tyči,“ popsal svůj druhý gól Peter Kozár. V polovině druhého poločasu naskočil ke svému prvnímu startu za „A“ tým také Matěj Maur a svůj hvězdný okamžik si nechal do závěru utkání. Michal Štrajt našel osmnácitelý talent na levé straně hřiště, Matěj Maur si míč přehodil na pravačku a svou tvrdou střelu poslal pod břevno. „Je to nepopsatelný pocit, byl jsem strašně nervózní a myslím si, že lepší dárek k Vánocům jsem od Štrajtíka nemohl dostat, myslím tím tu jeho skvělou asistenci!“ rozplýval se po svém debutu mládežnický reprezentant. Svým gólem uzavřel skóre utkání na 13:1 a Interobal tak zakončil rok vítězně. 

Po podzimní části se Plzeň nachází na druhém místě, přičemž má stejně bodů (31) jako první Sparta a třetí Chrudim!

První utkání jarní části čeká plzeňské futsalisty 10. ledna, kdy se představí na půdě Slavie Praha. O necelý týden později, tedy 16. ledna, se poprvé v Novém roce představí doma, kdy budou v televizním utkání hostit Teplice. Začátek roku tudíž bude velmi náročný a hodně napoví o pozicích pro play-off.

 

OHLASY PO UTKÁNÍ:

Peter Kozár: Můžeme to nazvat jako Vánoční utkání na konci roku. Věděli jsme, že v tom zápase jsme favorité a jsme rádi, že jsme ho zvládli jak herně, tak výsledkově. Hodonín přijel s mladou sestavou, která určitě bojovala až do konce, my jsme ale zápas rozhodli hned na začátku, takže to pro nás bylo o hodně snazší poté kontrolovat zápas.

Martin Zdráhal: Hned v úvodu jsme se gólově prosadili, takže se nám hrálo lehčeji. Lidi taky přišli, takže jsme udělali krásný závěr roku.

Jiří Štěrba (vedoucí FC Tango Hodonín): Důvody, proč jsme přijeli do Plzně s pěti juniory, které doplnili naopak 3 nejstarší kluci, nemá cenu popisovat. 
Naše prohra nakonec není tak strašná. Plzeň je jinde a my jsme rádi, že jsme svým dílem přispěli na charitativní věc.
Pořád je to jenom sport.
Mějte se rádi, krásné Vánoční svátky a klid v duši!

 

SK INTEROBAL PLZEŇ - FC TANGO HODONÍN 13:1 (9:0)

SK Interobal Plzeň: Lecjaks (Luhový) – Mižár, Holý (C), Kozár, Vnuk – Buchta, Zdráhal, Štrajt, Künstner – Havel, Maur

FC Tango Hodonín: Parobek (Němeček) – Buršík (C), Čech, Sopůšek, Hromek – Weigl, Jakubíček, Blažek

Branky: 1´ Holý (Vnuk), 3´ Holý (Vnuk), 4´ Zdráhal (Štrajt), 5´ Štrajt (Zdráhal), 10´ Štrajt (Zdráhal), 14´ Holý (Vnuk), 14´ Kozár, 17´ Künstner (Vnuk), 20´ Vnuk (Kozár), 28´ Vnuk, 30´ Buchta (Künstner), 37´ Kozár (Havel), 38´ Maur (Havel) – 25´ Čech (Buršík)

Karty: nikdo - 35´ Weigl

Rozhodčí: Laštovička – Dragoun

Návštěva: 150

Diskuze

Poslední zápas

SK Slavia Praha
SK Interobal Plzeň
0:2
Podrobnosti

Najdete nás na Facebooku

Interobal k.s. Městský obvod Plzeň 3 Město Plzeň Městský obvod Plzeň 4  Městský obvod Plzeň 1 SPUR FINporadenství.com Vodárna Plzeň
ROBSTAV k.s.
KMB progress Národní Sportovní Agentura Kovošrot Nepomuk Pavel Trampota
bezpečnostní agentura Ivana Píclová
Desinsekta SELECT MD elektronik Porsche Plzeň EasyHomes Stavitelství Šmíd

Počet návštěv: 255510
Posledních 30 dnů: 727 | Posledních 7 dnů: 230 | Poslední den: 12

© 2024 SK Interobal Plzeň | Všechna práva vyhrazena | futsal@interobal.cz
Vytvořeno službou Sklub.cz

Chcete zobrazit mobilní verzi?

Ano Ne