SK Interobal Plzeň

Oficiální stránky futsalového klubu
SK Interobal Plzeň
www.futsalplzen.cz

Příští zápas

Tabulka

1. FK Chrudim 3 35:13 15
2. SK Slavia Praha 3 34:12 13
3. Helas Brno 3 23:17 13
4. Inter FC Kadaň 3 49:35 12
5. SK Interobal Plzeň 3 30:9 9
6. SK Olympik Mělník 3 36:34 9
7. Oxyworld Baník Chomutov 3 29:50 9
8. FTZS Liberec 3 32:44 7
9. FC Rapid Ústí nad Labem 2 26:29 5
10. SKUP Olomouc 2 16:43 1
11. Žabinští Vlci Brno 2 14:41 1

Kompletní tabulka

Matúš Ševčík: „Chci si vždy říct ano, udělal jsi pro to všechno!“

Matúš Ševčík: „Chci si vždy říct ano, udělal jsi pro to všechno!“

Souběžně se startem letní přípravy na novou sezonu 2020/21 byla představena také nejnovější letní posila. Z předního slovenského klubu, MŠK Žilina futsal, dorazil na západ Čech talentovaný reprezentant Matúš Ševčík.

Dvacetiletý vycházející talent slovenského futsalu, kterého na palubovkách uvidíte s číslem 80 na zádech, má před sebou první zahraniční etapu kariéry. „Oslovil mě pan tréner Kopecký a po telefonátu s ním jsme se dohodli. Od té doby jsem většinou komunikoval s panem Lobem. Přestup se pekl velmi dlouho, což mě trochu znervózňovalo, ale nakonec se to tento týden dotáhlo a podepsal jsem,“ popsal námluvy se svým novým klubem, kde podepsal smlouvu na dva roky s opcí, Matúš Ševčík.

I přes velmi mladý věk si nová západočeská akvizice vybudovala pozici v reprezentaci našich východních sousedů. Po kategorii U19 přeskočil Matúš Ševčík kategorii U21 a rovnou se přesunul do seniorského týmu. Díky komunikaci se svými spoluhráči z reprezentačního týmu Slovenska, Peterem Kozárem a Gabrielem Rickem, již věděl, do jakého prostředí směřují jeho kariérní kroky. „Samozřejmě jsem se u kluků informoval. Podmínky, zázemí a všechno okolo by mělo být super, takže se teším na nové působiště,“ uvedl majitel šestnácti reprezentačních startů a střelec čtyř branek ve slovenském národním týmu.

„Určitě to bude velký rozdíl, protože v české lize je víc kvalitnejších klubů. Posun na vyšší level očekávam, ale nějak si to nepřipouštím k srdci, jelikož jsem měl tu možnost zahrát si pár zápasů v seniorské reprezentaci, kde je ta kvalita zápasů podobná,“ prozradil své očekávání od nové soutěže.

V uplynulé nedokončené sezoně si „Ševo“ velmi dobře počínal ve slovenské nejvyšší soutěži. Za 19 odehraných zápasů stihl soupeřům nastřílet 15 gólů a přidat 10 asistencí. Stíhal u toho ještě sledovat českou ligu, potamžo zápasy Plzně?  „Ano, pár zápasů jsem zkouknul. Na českou ligu jsem se vždy rád podíval. Plzeň se mi líbila hlavně z toho důvodu, že neměli v podstatě žádneho zahraničního hráče, když nepočítám Slováky. I tak dokázali být na druhé pozici, což mě mile překvapilo, takže nepochybuji o kvalitě tohoto mužstva.“ 

V roce 2018 obsadil Matúš Ševčík v kategorii slovenský Objev roku 2. místo. O rok později si připsal v kategorii Talent roku také 2. místo. To značí, že si Matúš vědomě nechává prostor pro zlepšení. S čím ovšem nyní přichází do Plzně? „Určitě chci se sebe vydat maximum, ať už na trénincích, tak ale hlavně v zápasech. Abych si sám sobě vždy mohl říct ano, udělal jsi pro to všechno!“ 

Jako i u předchozích posil, také nyní dostal prostor trenér Interobalu, Marek Kopecký, aby vyjádřil své pocity z nové tváře. „Matúš je velmi talentovaný hráč, na kterého přicházeli výborné reference. Samozřejmě jsem se na něj díval na videích a analyzoval ho. Bohužel jsem ho příliš nezaregistroval v reprezentačních mládežnických výběrech, protože jednadvacítku přeskočil a šel rovnou do Áčka. Je to technický hráč, má dobrou figuru a je i silově dobře vybavený. Čekám, že i v tom jeho mladém věku se dostane do základu a pomůže nám svými výkony na hřišti. pro naše mladé kluky je to zároveň konkurence, aby si i oni uvědomili, že musejí pracovat víc. Je to amiciózní kluk, který ví co chce a chce v tom futsale jít ve stopách třeba Drahovského, což se mi na něm líbí, že má daný nějaký cíl. Dává futsalu všechno, má to v hlavě dobře srovnané, ví co chce a za mě je to obrovský talent,“ popsal Matúše Ševčíka před svou druhou sezonou v Plzni v roli hlavního trenéra, Marek Kopecký.

Diskuze

Poslední zápas

SK Slavia Praha
SK Interobal Plzeň
0:2
Podrobnosti

Najdete nás na Facebooku

Interobal k.s. Městský obvod Plzeň 3 Město Plzeň Městský obvod Plzeň 4  Městský obvod Plzeň 1 SPUR FINporadenství.com Vodárna Plzeň
ROBSTAV k.s.
KMB progress Národní Sportovní Agentura Kovošrot Nepomuk Pavel Trampota
bezpečnostní agentura Ivana Píclová
Desinsekta SELECT MD elektronik Porsche Plzeň EasyHomes Stavitelství Šmíd

Počet návštěv: 255510
Posledních 30 dnů: 727 | Posledních 7 dnů: 230 | Poslední den: 12

© 2024 SK Interobal Plzeň | Všechna práva vyhrazena | futsal@interobal.cz
Vytvořeno službou Sklub.cz

Chcete zobrazit mobilní verzi?

Ano Ne