SK Interobal Plzeň

Oficiální stránky futsalového klubu
SK Interobal Plzeň
www.futsalplzen.cz

Příští zápas

Tabulka

1. FK Chrudim 3 35:13 15
2. SK Slavia Praha 3 34:12 13
3. Helas Brno 3 23:17 13
4. Inter FC Kadaň 3 49:35 12
5. SK Interobal Plzeň 3 30:9 9
6. SK Olympik Mělník 3 36:34 9
7. Oxyworld Baník Chomutov 3 29:50 9
8. FTZS Liberec 3 32:44 7
9. FC Rapid Ústí nad Labem 2 26:29 5
10. SKUP Olomouc 2 16:43 1
11. Žabinští Vlci Brno 2 14:41 1

Kompletní tabulka

Futsalové drama v Plzni

Futsalové drama v Plzni

Futsal v Plzni měl v sobotu další svátek, sjela se sem smetánka mládežnické kategorie do 17ti let. Ve Final four před více než pěti sty diváky Plzeň postoupila do finále a sahala po zlatu, po penaltovém rozstřelu se nakonec stal mistrem Helas Brno.

Futsalu se v Plzni v letošní sezoně daří a sbírá mnoho úspěchů. Druhou únorovou sobotu poprvé v historii hostila v Městské sportovní hale TJ Lokomotiva Plzeň final four 1. juniorské futsalové ligy U-17. Nejlepší dva celky z ligy Východ a ligy Západ si to rozdali o mistra ČR. Domácí Interobal, vítěz ligy Západ, vyzval druhý tým z ligy Východ Mados Hradec Králové. Plzeň se dařilo Mados přehrávat a v desáté minutě góly Künstnera a Špicla vedla 2:0. Hradec hrál power play a držel tím Plzeň v šachu, dokázal snížit gólem Fridricha a před slušně zaplněnou halou se šlo do kabin za stavu 2:1. V tom druhém Hradečáci přidali, vytvořili si několik slušných šancí a nebýt výborného Němce v bráně, mohli vstřelit hned několik branek. I přesto ale ve 25. minutě zaslouženě srovnali, ale velmi důležitý gól na 3:2 dal hned o minutu později plzeňský Milfort. Přes velkou snahu Východočeši znovu již vyrovnat nedokázali, Interobal z brejku zvýšil na 4:2 a v poslední minutě do prázdné dvakrát trestal Buchta a upravil na konečných 6:2.

Ve druhém semifinále nastoupil loňský vícemistra a vítěz ligy Východ Helas Brno proti druhému celku ze západu Baník Chomutov. V bojovném utkání se dlouho hrálo bez větších šancí a tak nejvíce zaujala hrstka chuligánu z Chomutova, která celý zápas hlasitě podporovala svůj Baník. Na hřišti měl převahu Helas Brno, ale bez větších šancí a tak poločas skončil 0:0. V tom druhém Helas ještě přitlačil a nejlepší hráč na hřišti Kollarik otevřel brzy skóre. Baník na vyrovnání neměl síly, Helas měl stále navrch a ve 30. minutě dvěma slepenými góly Kollarika a Zatloukala rozhodl.  Za další čtyry minuty přidal gól ještě brněnský Šarközy a Helas tak po výsledku 4:0 jistě dokráčel do finále.

Zápas o třetí místo přinesl obrovské drama. Hradec měl od počátku více ze hry, ale neproměnil žádnou ze svých šancí a Baník svojí první střelou ve třinácté minutě hned otevřel skóre. Hradec zkoušel opět hru v pěti v poli, přes několik šancí ale do půle nevyrovnal. Celý druhý poločas se Hradec dral do útoku a Baník bránil nejtěsnější vedení. Většinu poločasu i s brankářem v power play. Měl několik šancí a trefil i tyč, za svoji snahu byl odměněn až dvě vteřiny před koncem, kdy vlastní střelu dorazil Fridrich. V následném rozstřelu otřesený Baník neproměnil ani jednu a tak stříbro bral Hradec Králové.

Finále před více než pěti sty diváky bylo od počátku prostě úchvatné. Domácí Interobal i Helas Brno, tedy vítězové svých lig, bojovali jako lvi. Nikdo nevynechal jediný sprint, jediný souboj, šance, střely, kličky, nasazení, atmosféra, nic nechybělo. Plzeň postupem času měla více ze hry, Brno ale odolalo a přes poločasový výsledek 0:0 diváci oba týmy odměnili zaslouženým potleskem.  Druhý začal lépe tým z moravské metropole, ale Plzeň podržel brankář Němec. Postupně převzal iniciativu opět domácí tým, ale nebezpečnější byl nadále Helas. Ve 28. minutě měl nejprve obrovskou šanci domácí Krystl, brankář už ležel, ale v tlačenici několika hráčů se mu nadvakrát nepodařilo protlačit míč do prázdné brány, z okamžitého protiútoku podle pravidla "nedáš-dostaneš" otevřel skóre hostující Kollarik, 1:0. Domácí hala ale hnala svůj tým stále dopředu, několik stovek spontánně zpívalo "Plzeňácí dáme gól!" a Künstner je vyslyšel. Ve třicáté minutě obral hostujícího obránce na půli o míč, pláchl po pravé straně a pod víko srovnal na 1:1. Plzeň se i nadále hnala do útoku, ale nestíhala dozadu, Brno netrefilo prázdnou bránu a následně dalo i tyč. Přes velké šance na obou stranách zápas nerozhodně i skončil a následovaly opět pokutové kopy. Hned tu první trefil domácí Krystl do tyče, pak už se všichni střelci trefili a proto se mistrem stalo Brno. Stříbro je pro Plzeň i tak nejlepší výsledek od roku 2010, kdy se stala mistrem.

V následném ceremoniálu předali všem týmům medaile, poháry a ceny od organizátorů, města a městských obvodů sekretář komise futsalu FAČR Martin Průša,  místostarostové Slovan Roman Andrlík a Pavel Janouškovec, starosta třetího městského obvodu Radislav Neubauer a zastupitel Aleš Hess. Plzeň zažila další krásný futsalový den, organizace akce i výsledek je pro klub i město velkým úspěchem.

Diskuze

Poslední zápas

SK Slavia Praha
SK Interobal Plzeň
0:2
Podrobnosti

Najdete nás na Facebooku

Interobal k.s. Městský obvod Plzeň 3 Město Plzeň Městský obvod Plzeň 4  Městský obvod Plzeň 1 SPUR FINporadenství.com Vodárna Plzeň
ROBSTAV k.s.
KMB progress Národní Sportovní Agentura Kovošrot Nepomuk Pavel Trampota
bezpečnostní agentura Ivana Píclová
Desinsekta SELECT MD elektronik Porsche Plzeň EasyHomes Stavitelství Šmíd

Počet návštěv: 255812
Posledních 30 dnů: 893 | Posledních 7 dnů: 368 | Poslední den: 19

© 2024 SK Interobal Plzeň | Všechna práva vyhrazena | futsal@interobal.cz
Vytvořeno službou Sklub.cz

Chcete zobrazit mobilní verzi?

Ano Ne