SK Interobal Plzeň

Oficiální stránky futsalového klubu
SK Interobal Plzeň
www.futsalplzen.cz

Příští zápas

Tabulka

1. FK Chrudim 3 35:13 15
2. SK Slavia Praha 3 34:12 13
3. Helas Brno 3 23:17 13
4. Inter FC Kadaň 3 49:35 12
5. SK Interobal Plzeň 3 30:9 9
6. SK Olympik Mělník 3 36:34 9
7. Oxyworld Baník Chomutov 3 29:50 9
8. FTZS Liberec 3 32:44 7
9. FC Rapid Ústí nad Labem 2 26:29 5
10. SKUP Olomouc 2 16:43 1
11. Žabinští Vlci Brno 2 14:41 1

Kompletní tabulka

Trenér Marek Kopecký hodnotí podzimní část

Trenér Marek Kopecký hodnotí podzimní část

Současně s reprezentací U21 vede Marek Kopecký od léta „A“ tým Interobalu Plzeň. A své působení na západě Čech rozjel skvěle. Prvního ligového přemožitele našla Plzeň až v polovině soutěže, do té doby jeho svěřenci jen jednou remizovali, když přivezli historicky první bod z Chrudimi. Nový systém a soudržnost kabiny tak po podzimní části vynesla Interobal až na druhé místo. Jak sám trenér hodnotí dosavadní působení svého týmu v sezoně?

Skutečnost je taková, že jsme přes Vánoce na 2. místě a máme stejně bodů s prvním a třetím týmem. Když porovnáš tvé očekávání po příchodu do klubu s tímto faktem, jak daleko od sebe jsou tyto dvě věci?

Věděl jsem, že jdu do ambiciózního týmu, ale nevěděl jsem tak úplně, co od toho čekat a nějakou dobu jsem se rozmýšlel, jestli to angažmá přijmu. Dost lidí mě od toho odrazovalo, ale přesto to pro mě byla obrovská výzva. V tuhletu chvíli to hodnotím tak, že jsem udělal dobře, že jsem to angažmá přijal. Momentálně jsou nahoře tři týmy po 31 bodech, takže to můžeme jenom pozitivně hodnotit a určitě jsme nečekali, že na tom budeme až takhle.

Po prvním tréninku v létě na tobě bylo vidět lehké zděšení, když jsi po hráčích požadoval nové věci. Jak se ti s nimi pracuje teď?

Asi to je vždycky, když přijde někdo nový a chce začít dělat něco nového. Ti kluci na to nebyli zvyklí, což bylo hodně vidět. Vždycky je na začátku takový zvláštní pocit. Myslím si, že kluci se do toho nakonec dostali rychle a během toho prvního měsíce zjistili, co od nich chci.

Co se podle tebe za tu dosavadní část sezony povedlo nejvíce?

Z mého pohledu, co nejvíc beru za velký úspěch, že se mi podařilo klukům nastavit hlavy, aby tomu začali věřit a smýšlet jinak, než tomu bylo třeba tu sezonu předtim. V tomhle udělali hráči asi největší pokrok, že začali věřit tomu, co dělají.

Fanoušky budou určitě zajímat změny v kádru, rýsuje se něco? Budou nějaké změny?

Momentálně asi určitě ne. Kromě toho, že z nějakých důvodů skončil Jarda Slavík, tak ten kádr by měl momentálně zůstat pohromadě. Já jsem spokojen se všemi kluky, jak pracujou. Samozřejmě někdo hraje míň, někdo víc, ale kluci to pochopili, že i když ten hraje míň a ten hraje víc, tak stejně táhneme za jeden provaz a to je strašně důležité. Sedneme si ještě s vedením, jestli budeme ještě někoho řešit, ale momentálně jsem spokojen.

Základní část máme skvěle rozjetou. Máš v hlavě nějaký cíl pro zbylých 10 kol?

Když už to je takhle rozehrané, tak ten cíl je jasný a to zůstat nahoře a bojovat o tu trojku. Samozřejmě chceme být co nejvýš, ale bude to hrozně těžké. Hned nám napoví ty dva těžké zápasy po Novém roce, kdy jedeme na Slavii a máme doma televizní utkání s Teplicemi. Před sezonou s námi prostě nikdo nepočítal, že bychom mohli hrát takhle vysoko a my jsme to řekli hned na začátku, že jdeme zápas od zápasu a nikde jsme nevyhlašovali žádné velké cíle. Jsme rádi za to, že se nám takhle daří. Dá se říct, že všechny body, až na domácí zápas proti Helasu, který nebyl úplně podle našich představ, tak ty body byly zcela zasloužené a nebylo to jen dílo náhody. Soupeře jsme přehrávali a v Chrudimi jsme samozřejmě podřídili herní styl nějaké taktice.

Jak bude vypadat příprava přes vánoční pauzu?

Kluci dostanou nějaký individuální plán. Bude to krátké, jen nějakých 10 dní, ale nějaký plán určitě dostanou, už jen kvůli těm dvěma důležitým lednovým zápasům. Možná začneme s tréninky už 2. nebo 3. ledna a určitě nechceme nic podcenit. Věřím tomu, že kluci se k tomu postaví zodpovědně a nebudou se jenom válet.

Jak ty osobně budeš trávit svátky?

Já se hrozně těším, protože denodenní dojíždění je pro mě náročné. Strašně se těším na rodinu, jak si s malou odpočinu u pohádek a budeme chodit s rodinou na procházky. Na nějakých 5 dní vypnu, pak už se samozřejmě začnu připravovat na Slavii na první zápas. Teď si chci ale užít svátky, navštívit známé, rodinu a udělat si pohodu.

Co si přeješ k Vánocům?

Už je to asi takové klišé, ale přeju si, aby rodina byla zdravá a abychom se zase za rok sešli všichni v rodinném kruhu. 

A máš i nějaké futsalové přání?

Abychom pokračovali v tom, co se nám podařilo za tenhle půlrok, aby se klukům vyhýbala zranění a zůstali jsme soudružní tak, jako jsme teď.

Hezké Vánoce, trenére!

Děkuji a přeji také všem krásné svátky a šťastný vstup do Nového roku!

Diskuze

Poslední zápas

SK Slavia Praha
SK Interobal Plzeň
0:2
Podrobnosti

Najdete nás na Facebooku

Interobal k.s. Městský obvod Plzeň 3 Město Plzeň Městský obvod Plzeň 4  Městský obvod Plzeň 1 SPUR FINporadenství.com Vodárna Plzeň
ROBSTAV k.s.
KMB progress Národní Sportovní Agentura Kovošrot Nepomuk Pavel Trampota
bezpečnostní agentura Ivana Píclová
Desinsekta SELECT MD elektronik Porsche Plzeň EasyHomes Stavitelství Šmíd

Počet návštěv: 255574
Posledních 30 dnů: 698 | Posledních 7 dnů: 281 | Poslední den: 31

© 2024 SK Interobal Plzeň | Všechna práva vyhrazena | futsal@interobal.cz
Vytvořeno službou Sklub.cz

Chcete zobrazit mobilní verzi?

Ano Ne