SK Interobal Plzeň

Oficiální stránky futsalového klubu
SK Interobal Plzeň
www.futsalplzen.cz

Příští zápas

Tabulka

1. FK Chrudim 3 35:13 15
2. SK Slavia Praha 3 34:12 13
3. Helas Brno 3 23:17 13
4. Inter FC Kadaň 3 49:35 12
5. SK Interobal Plzeň 3 30:9 9
6. SK Olympik Mělník 3 36:34 9
7. Oxyworld Baník Chomutov 3 29:50 9
8. FTZS Liberec 3 32:44 7
9. FC Rapid Ústí nad Labem 2 26:29 5
10. SKUP Olomouc 2 16:43 1
11. Žabinští Vlci Brno 2 14:41 1

Kompletní tabulka

David Šimon: Ne každý tým má takto vyrovnané brankáře

David Šimon: Ne každý tým má takto vyrovnané brankáře

Společně s Markem Kopeckým nastoupil v létě do služby v Plzni trenér brankářů David Šimon. Muž s bohatou fotbalovou i futsalovou minulostí působí stejně jako hlavní trenér Plzně také u reprezentace U21. Během zápasů ho můžeme vidět téměř pořád s úsměvem na tváři, ale jak on sám doopravdy vidí své svěřence a hodnotí působení na západě Čech?

Davide, jak hodnotíš uplynulý půlrok v Plzni? Co si na angažmá nejvíce pochvaluješ?

Musím ocenit profesionální přístup každého, kdo se pohybuje kolem týmu Interobalu. S ničím není problém, vše je hned zajištěno nebo zařízeno. Jsem velmi rád, jak se zatím daří. Futsal mám rád a stále mě baví, i když už jen z lavičky.

Kdy jsi v létě poprvé přišel do kabiny a odtrénoval první trénink, co sis řekl na první pohled o kvalitách svých svěřenců?

Tehdy byl v kabině Lukáš Němec a Kuba Luhový. Víc jsem znal Lukáše Němce z reprezentace U21, kde podával velmi dobré výkony. Kubu jsem si vybavil pouze z některých zápasů minulé sezony, kde se mi v těch zápasech líbil. Říkal jsem si, že jsou postavou a stylově stejní, tak jsem neviděl žádný problém s nimi pracovat.

V čem se nejvíce posunuli dopředu?

Řeknu, že ve čtení hry, rozehrávce, dirigování a obranné činnosti. 

Ve kterých zápasech jsi byl nejvíce spokojen s výkony a kdy nejméně?

Myslím, že těch zápasů bylo víc, za které bych je pochválil. Nejvíce bych je ale vyzdvihl v těch, kde chytali oba, což jsou zápasy v Teplicích a Chrudimi. Nevybavuji si zápas, kdy bych s nimi byl nespokojený, kluci předvádí dobré výkony a mám z nich radost. Dokud chytal Lukáš Němec, podával vynikající výkony. Po jeho zranění nastoupil Kuba Luhový a zastoupil ho na jedničku.

Během podzimní části se v A týmu prostřídali 4 brankáři. Zkusíš na každém z nich najít nějakou jedinečnost?

Lukáš Němec - výborně čte hru, má vynikající rozehrávku, skvělý na lajně a je to flegmatik, někdy až moc.
Jakub Luhový - ze začátku byl trošku zakřiknutý. Řekl bych, že je někdy malinko nervózní, ale spadlo to z něj, když začal chytat pro zranění Lukáš Němce. Hodně zlepšil čtení hry.
Lukáš Lecjaks - znám ho už z reprezentace U19 z kvalifikace na Olympiádu. Má veliký potenciál. Trénuje s námi asi měsíc, při tréninku maká a zasloužil si chytat poslední zápas proti Hodonínu. V brance působil klidně a s šancemi soupeře si poradil v pohodě, jako kdyby stabilně chytal ligu.
Filip Muknšnábl - pro něj to byla velká zkušenost, že s námi mohl být při vykartování Lukáše Němce. Je hodně mladý a pokud bude pravidělně trénovat a podávat dobré výkony za B tým, určitě ho v budoucnu využijeme.

Co říkáš na šířku brankářského týmu tady v Plzni? Co to pro klub může znamenat do budoucna?

Je jen plus pro Plzeň, že se může spolehnout na všechny tři brankáře, pokud se někdo zraní. Ne každý tým ve VARTA futsal lize má takto vyrovnané brankáře. Dva možná ano, ale tři asi žádný tým. Pro klub to znamená, že má doufejme na dlouhou dobu dopředu vyřešené obsazení brankoviště.

Máš ještě někdy chuť stoupnout si do ranky a udělat něco v utkání jinak, když zápasy sleduješ z lavičky?

Popravdě, kdyby mi to zdraví dovolilo, troufnul bych si ještě aspoň na jednu sezonu. Někdy klukům něco při zápase řeknu, že by to šlo řešit jinak, ale vždy je to jen nějaký moment ze zápasu. Třeba bych to řešil i já řešil stejně, a pak si řekl, že to šlo udělat lépe. 

Co bys popřál našim brankářům do Nového roku?

Hlavně zdraví a výkony, jaké podávali doposud. To nejdůležitější, tedy zdraví, přeji také všem, kteří se starají o chod klubu a všem, kteří nás podporují!

Děkujeme za rozhovor, Davide a také přejeme vše nejlepší do Nového roku!

 

Diskuze

Poslední zápas

SK Slavia Praha
SK Interobal Plzeň
0:2
Podrobnosti

Najdete nás na Facebooku

Interobal k.s. Městský obvod Plzeň 3 Město Plzeň Městský obvod Plzeň 4  Městský obvod Plzeň 1 SPUR FINporadenství.com Vodárna Plzeň
ROBSTAV k.s.
KMB progress Národní Sportovní Agentura Kovošrot Nepomuk Pavel Trampota
bezpečnostní agentura Ivana Píclová
Desinsekta SELECT MD elektronik Porsche Plzeň EasyHomes Stavitelství Šmíd

Počet návštěv: 255574
Posledních 30 dnů: 698 | Posledních 7 dnů: 281 | Poslední den: 31

© 2024 SK Interobal Plzeň | Všechna práva vyhrazena | futsal@interobal.cz
Vytvořeno službou Sklub.cz

Chcete zobrazit mobilní verzi?

Ano Ne