SK Interobal Plzeň

Oficiální stránky futsalového klubu
SK Interobal Plzeň
www.futsalplzen.cz

Příští zápas

Tabulka

1. FK Chrudim 3 35:13 15
2. SK Slavia Praha 3 34:12 13
3. Helas Brno 3 23:17 13
4. Inter FC Kadaň 3 49:35 12
5. SK Interobal Plzeň 3 30:9 9
6. SK Olympik Mělník 3 36:34 9
7. Oxyworld Baník Chomutov 3 29:50 9
8. FTZS Liberec 3 32:44 7
9. FC Rapid Ústí nad Labem 2 26:29 5
10. SKUP Olomouc 2 16:43 1
11. Žabinští Vlci Brno 2 14:41 1

Kompletní tabulka

Stříbrný koncert Interobalu: Dorost i juniorka mají hotovo, ženy po základní části druhé

Stříbrný koncert Interobalu: Dorost i juniorka mají hotovo, ženy po základní části druhé

Velice náročný víkend má za sebou drtivá většina plzeňského Interobalu, který bezesporu absolvoval jeden z nejvíce našlapaných víkendů letošní sezóny. Do boje o důležitá umístění se zapojila většina kategorií a nutno uznat, že se jednalo o boje úspěšné.

U13 čtvrté, patnáctky mají bronz

Jako první bojovaly v rámci krajského Final4 Svazu futsalu České republiky kategorie U13 a U15. Tyto týmy se představily na domácí palubovce v Plzni a i zde jsme se dočkali velmi dobrého umístění. Kategorie U13 obsadila konečné čtvrté místo, U15 pak zajistili první medaili víkendu, a to bronzovou.

 

Sobotní odpoledne zaplnil dorost

Ve zcela nové hale ve Slaném své Final4 odehráli také dorostenci, kteří se vlastně postarali hned o několik příjemných překvapeni.

Tím prvním byl fakt, že se vůbec do bojů o medaile dostali, neboť letošní ročník se těšil velké vyrovnanosti, a tak Interobal postoupil mezi nejlepší čtyři týmy doslova na poslední chvíli. Z posledního postupového místa tak v semifinále futsalisté Plzně vyzvali Chrudim. Souboj dvou velkých rivalů, který se odehrával jak na hřišti, tak na tribunách, zvládli lépe právě Západočeši, kteří výsledkem 4:3 poslali favorita turnaje do bojů o třetí místo.

Finálový souboj ale vyšel lépe pro soupeře Plzně- Chomutov. Právě v tomto finálovém souboji jsme sledovali velmi opatrnou bitvu, v první půli prakticky s prvky zákopové války. Po velmi vyrovnané půli, která přinesla výsledek 1:1, se nakonec radoval sever Čech, který lépe zvládl druhou polovinu duelu a odvezl si titul. Plzeň tak po bronzu U15 přidala první stříbro.

„Myslím, že se vlastně ani nemáme za co stydět. Řekněme si otevřeně, že favority turnaje jsme rozhodně nebyli, a tak druhé místo je výsledkem, který je velice slušný. Smutek z druhého místa brzy přejde, a my jedeme dál.“ Komentoval po turnaji David Votípka, který se zároveň stal nejlepším hráčem turnaje.

 

V neděli bojovala juniorka i ozdoby klubu

V neděli svůj poslední turnaj letošní základní části odehrály ženy, které si v rámci 1.Futsal ligy žen nevedly vůbec špatně. V rámci tohoto závěrečného turnaje ženy čekala tři utkání, která nakonec přinesla druhou pozici po základní části a postup do Final4. Ženy nejdříve jednoznačně porazily Brno 5:0, následné prohry s Hodonínem a FCP ale rozhodly o dalším stříbře pro hlavní město západu.

„Základní část je za námi a my se umístily na krásném druhém místě s nejméně obdrženými brankami v lize. Zajistily si postup do Final4 , což bylo našim prvním cílem, který jsme splnily. Celá sezóna byla z mého pohledu povedená až na první a poslední turnaj ligy, které se nám herně ani bodově nevydařily, ale i to se stává. Trenéři i já jsem na tým pyšná a jak klukům, tak holkám bych chtěla za tuto sezonu poděkovat. Teď nás čeká příprava na závěrečný boj o titul, do kterého chceme dát úplně všechno a společně si splnit náš dlouholetý cíl (zlaté medaile).” Komentovala po posledním utkání kapitánka Denisa Kabourková.

 

Víkendové boje zakončila Juniorská složka týmu, která své Final4 odehrála na horké půdě pardubické.

Jako by tomu snad futsalový osud opravdu přál, Interobal i v tomto semifinále vyzval Chrudim. Toto utkání lze zcela po právu označit jako peklo v pekle. Viděli jsme opravdu mnoho šancí, osobních soubojů a nakonec i prodloužení, neboť stav 2:2 po konci základní hrací doby nic moc neřešil. Prodloužení pak ale zcela ovládl Interobal, který potrestal příliš mnoho osobních chyb Chrudimi, a mohl se tak radovat z výhry 4:2.

Finálový duel o svou účast doplnila Slavia a my tak měli možnost přihlížet dalšímu velmi zajímavému utkání, které mělo všechno kromě vytouženého zlatého vrcholu. Velice těsná prohra 1:2 tak Plzni přidala třetí stříbro za jeden víkend.

“Jsem si jistý, že se opravdu nemáme za co stydět. Druhé místo v republice není výsledek, který by se povedl každý den, takže za mě jednoznačně spokojenost. Jisté ale je, že se vrátíme a o to zlato se popereme za rok.” Doplnil Nicolas Buchar.

 

Tedy závěrem 

Suma sumárum bychom na celém víkendu mohli najít několik velkých i malých pozitiv, díky kterým si fanoušek futsalu v Plzni mohl bezesporu přijít na své. Obě hlavní mládežnické složky slaví titul vicemistra, a už teď je jasné, že nám příští sezóna nabídne spoustu velkých příběhů v honbě za vytouženým titulem. K radosti nám zajisté přispěla i ženská složka, která si zajistila velmi slušnou výchozí pozici pro své Final4, jehož místo konání bude upřesněno. Ty největší fanoušky pak zajisté potěší hned dvojí vyřazení Chrudimi v semifinále, neboť ani toto se nestává každý den. Každého milovníka sportovních příběhů pak zajisté zahřál na duši skvělý vztah mezi kategoriemi dorostenců a juniorů, neboť to byli právě dorostenci, kteří své mladší spoluhráče vyjeli podpořit do Slaného. Junioři se pak ukázali ještě tím, že, snad po vzoru reprezentace Japonska, ukázkově uklidili šatnu při odjezdu z Pardubic.

Diskuze

Poslední zápas

SK Slavia Praha
SK Interobal Plzeň
0:2
Podrobnosti

Najdete nás na Facebooku

Interobal k.s. Městský obvod Plzeň 3 Město Plzeň Městský obvod Plzeň 4  Městský obvod Plzeň 1 SPUR FINporadenství.com Vodárna Plzeň
ROBSTAV k.s.
KMB progress Národní Sportovní Agentura Kovošrot Nepomuk Pavel Trampota
bezpečnostní agentura Ivana Píclová
Desinsekta SELECT MD elektronik Porsche Plzeň EasyHomes Stavitelství Šmíd

Počet návštěv: 255543
Posledních 30 dnů: 692 | Posledních 7 dnů: 254 | Poslední den: 33

© 2024 SK Interobal Plzeň | Všechna práva vyhrazena | futsal@interobal.cz
Vytvořeno službou Sklub.cz

Chcete zobrazit mobilní verzi?

Ano Ne