SK Interobal Plzeň

Oficiální stránky futsalového klubu
SK Interobal Plzeň
www.futsalplzen.cz

Příští zápas

Tabulka

1. FK Chrudim 3 35:13 15
2. SK Slavia Praha 3 34:12 13
3. Helas Brno 3 23:17 13
4. Inter FC Kadaň 3 49:35 12
5. SK Interobal Plzeň 3 30:9 9
6. SK Olympik Mělník 3 36:34 9
7. Oxyworld Baník Chomutov 3 29:50 9
8. FTZS Liberec 3 32:44 7
9. FC Rapid Ústí nad Labem 2 26:29 5
10. SKUP Olomouc 2 16:43 1
11. Žabinští Vlci Brno 2 14:41 1

Kompletní tabulka

Adiós Benago, glora Interobal Plzeň, bienvenido play-off!

Adiós Benago, glora Interobal Plzeň, bienvenido play-off!

Brazilská samba se v Plzni netančila. V zatím nejkvalitnějším a nejkrásnějším zápase letošní sezony dokázal domácí Interobal vyválčit bod. Díky prohrám konkurentům stačil a Plzeň již dvě kola před koncem může hlásit – plán opět překročen – máme play off!

Do Plzně přijel v pátek velmi aktraktivní futsalový soupeř, "cizinecká legie" FC Benago Zruč nad Sázavou. Kosovský a portugalský střelec Azem Brahimi a Dos Santos Galvao, autoři letošních 43 gólů, tři Brazilci a španělský mistr světa a dvojnásobný mistr Evropy Marcelo. Může s nimi mít vůbec plzeňská parta mladíků, tvořená téměř jen odchovanci, nováček ligy, nějakou šanci? V natřískané hale dal odpověď již v první minutě Kasýk! Po dvou rychlých šancích Benaga Vnuk vystihl přihrávku, vyslal do nájezdu Kasýka a ten trestal na rychlých 1:0, vítej v Plzni Benago!

Favorit držel míč, skvělým kombinacím ale chyběla přesná koncovka. Druhý tým nemá problém zapojit do hry i brankáře, který vypomůže jednou dvěma nahrávkami a zase sprintuje zpět. Plzeň velmi pozorně bránila, přesto hostující Rodek trefuje bodlem tyč. Agresivní nabuzená Plzeň se dokázala v těchto chvílích vymanit z tlaku a dokonce zvýšit na 2:0, Koc ve skluzu přihrál přesně naběhnuvšímu Štrajtovi a ten osamocen přehodil brankáře Cardosu da Silvu Cristiana. Hra se vyrovnala, favorita vývoj trochu zaskočil a mohl inkasovat potřetí. Šíša šel sám na brankáře, ale místo střely nepřesně přihrával "do prázdné", Benago se nejen ubránilo, ale pelášilo do protiútoku a vše zachránil až domácí brankář Sochůrek. Zruč v dresech připomínajících Viktorku (nebo Barcelonu?) ve třinácté minutě dokonale rozebrala domácí obranu a zkušený Belej uklízel do prázdné, 2:1. Domácí Interobal poté zahrozil ze standartky a následujícího autu, narůstající tlak hostů se domácí trenér Kučera pokusil rozbít poradou a time-outem. Po něm Plzeň na chvíli skutečně ožila, hru vyrovnala, po krásné akci Kasýka zachránil hosty brankář, zkušené Benago si  začalo v poli vypomáhat brankářem a opět západočechy zavřelo v obraně. Nejprve zachránil domácí skluzem Forman, po té brankář Sochůrek, ale po krásné akci se nakonec trefil "houskama" opět Belej. Plzeň odpověděla sehranou akcí na jeden dotek, pěknou přihrávku "Mikiho" těsně před Kocem uklidil gólman Benaga, následující utažená rána Štrajta skončila těsně vedle a když Šíša v dobré pozici střílel vysoko nad, trestalo Benago. V poslední minutě po rohu vše propálil ostrostřelec Galvao, celým jménem Andre Filipe Dos Santos Galvao. Nádherný zápas, který diváky musel bavit, tak byl přerušen přestávkou za stavu 3:2 pro favorita ze středních Čech.

Druhou půli jsme začali chybou vzadu, kterou naštěstí soupeř nestihl potrestat, naopak Kasýk přešel přes mistra světa Marcela, usměvavého Španěla s brazilskými kořeny, a tomu nezbylo než faulovat. Standartka se ale domácím vůbec nepovedla a zavdala důvod chrapět trenérovi Kučerovi, který svůj názor vysvětlil tak, že to probudilo i pár trestanců z nedaleké borské věznice. Kasýk, který forčekoval rychlostí, za kterou by se nestyděl ani hladový gepard šampion, opět obral o míč Marcela, bodlem ale střílel bohužel vedle. Všudybyl Kasýk, asi aby to trochu vrátil, pak naopak na posledním míč ztratil. Reklamoval sice ruku soupeře, ale hrálo se dál, Benago přečíslení dva na jednoho naštěstí neproměnilo, na brankové zachránil hlavou Mižár. Domácí lídr bodování Václav Koc na levé straně přešel přes Brazilce Neta, přízemním centrem přesně našel Vnuka a ten uklidil do prázdné, 3:3.

Hrálo se nahoru dolu, hostující Hochman tečoval těsně před brankou, Sochůrek vyrazil, domácí Šíša pálil ve slibné pozici vedle, hostující Rodek prošel po pravé straně a zdánlivě ztracený míč z rohu napálil před branku, kde snad zády a s tečí domácí obrany uklidil míč Hochman, 3:4. Hostující Neto nejprve z dálky prověřil Sochůrka, pak ale domácí zvedli celou halu ze sedaček nádhernou akcí, vyrovnáno. Koc avizoval signál z rohu, Šíša a Böhm náběhem zmátli hosty náběhem a volný "Miki" z voleje napálil balón do šibenice ze dvanácti metrů. Takhle se hraje o play off! Plzeň dokázala dále hrozit a o dvě minuty později potáhl míč opět po levé straně, našel Böhma, jeho pěknou střelu brankář vyrazil, odražený míč neomylně našel "Mikiho", klička doleva...a 5:4! Nadšení v hale ale vydrželo jen minutu. Kosovský střelec Brahimi ve 32. minutě prošel po levé straně a dostal příliš mnoho prostoru, levačkou bodlo a opět se stav vyrovnal, 5:5. Hra se trochu uklidnila, Benago drželo míč a příliš se dopředu nehrnulo, když bylo třeba, vyběhl pomoct i brankář Cristiano. Tři minuty před koncem obral obranu opět Kasýk, položil i Cristiana a už už uklízel do prázdné, brazilský brankář ale i v leže"vytáhl lapačku"a skvělým zákrokem svůj tým zachránil. Dvě minuty před koncem favorit ze Zruče začal hrát překvapivě power-play. Domácí se vůbec nedostali na míč, Benago ostřelovalo branku, ale domácím se dařilo je nepustit příliš blízko a několik střel se povedlo zablokovat. V posledních vteřinách opět pelášil na brankáře hostů Kasýk, ale i tento minisouboj vyhrál brankář Cristiano a zachránili pro Benago bod. Ten byl pro domácí Interobal velmi důležitý, protože si díky němu dvě kola před koncem základní části Plzeň zajistila nadstavbovou soutěž play-off. Ta bude pro tým z města piva také novinkou. Letošní plán na záchranu je tak již několikanásobně překonán.

-AH-

Diskuze

Poslední zápas

SK Slavia Praha
SK Interobal Plzeň
0:2
Podrobnosti

Najdete nás na Facebooku

Interobal k.s. Městský obvod Plzeň 3 Město Plzeň Městský obvod Plzeň 4  Městský obvod Plzeň 1 SPUR FINporadenství.com Vodárna Plzeň
ROBSTAV k.s.
KMB progress Národní Sportovní Agentura Kovošrot Nepomuk Pavel Trampota
bezpečnostní agentura Ivana Píclová
Desinsekta SELECT MD elektronik Porsche Plzeň EasyHomes Stavitelství Šmíd

Počet návštěv: 256397
Posledních 30 dnů: 1417 | Posledních 7 dnů: 445 | Poslední den: 29

© 2024 SK Interobal Plzeň | Všechna práva vyhrazena | futsal@interobal.cz
Vytvořeno službou Sklub.cz

Chcete zobrazit mobilní verzi?

Ano Ne