SK Interobal Plzeň

Oficiální stránky futsalového klubu
SK Interobal Plzeň
www.futsalplzen.cz

Příští zápas

Tabulka

1. FK Chrudim 3 35:13 15
2. SK Slavia Praha 3 34:12 13
3. Helas Brno 3 23:17 13
4. Inter FC Kadaň 3 49:35 12
5. SK Interobal Plzeň 3 30:9 9
6. SK Olympik Mělník 3 36:34 9
7. Oxyworld Baník Chomutov 3 29:50 9
8. FTZS Liberec 3 32:44 7
9. FC Rapid Ústí nad Labem 2 26:29 5
10. SKUP Olomouc 2 16:43 1
11. Žabinští Vlci Brno 2 14:41 1

Kompletní tabulka

Radek Lobo zhodnotil dosavadní působení v klubu a dění ve futsale

Radek Lobo zhodnotil dosavadní působení v klubu a dění ve futsale

Po návratu z Jižní Ameriky si pro náš klubový web udělal čas jednatel generálního partnera sportovního klubu, futsalové reprezentace ČR a finanční ředitel klubu Ing. Radek Lobo.

Nedávno jsi se vrátil s prezidentem klubu z Jižní Ameriky. Kolik talentů jste tam pro klub našli?
Ano, minulý týden jsme se vrátili z třítýdenní cesty po Jižní Americe. Za úkol jsme dostali sehnat talenty jak na hřiště, tak do hlediště, ale bohužel jsme tento úkol nesplnili (smích). Musíme se porozhlédnout doma.

Teď trošku vážněji. Sezóna jde do posledního kola základní části ligy. Zhodnoť dosavadní spolupráci a co očekáváš dál?
Jak jsem avizoval na začátku spolupráce s tehdejším Indossem, první rok byl pro nás všechny seznamovací. Upravili jsme strukturu klubu, rozdělili jsme si úkoly ve vedení, provedli změny v hráčských i realizačních týmech a vytyčili jsme sportovní cíle.

Když to vezmu popořadě...
Mládež – vysoce hodnotím spolupráci staronové trenérské dvojice Tomáš Kadlec - Patrik Mičkal, jejímž vyústěním bylo fantastické Final four u nás v Plzni a senzační stříbro v kategorii U-17. Výsledek a hlavně výkony našich mladých jsou pro mě osobně nejkrásnějším výsledkem letošního ročníku. Po přesunu některých hráčů v příštím ročníku do U-19 budeme silní v obou kategoriích. Díky skvělým výkonům dostali naši kluci pozvánky do nároďáku, což mě opravdu těší.
B- tým splnil cíl a probojoval se do Final four Divize, kde skončil na parádním 3. místě. Je to jediný tým v rámci SK, na jehož zápas jsem se letos nedostal, ale v příštím ročníku to určitě napravím.
A – tým opět jedna velká radost. Klobouk dolů před výkony trenérů, realizačního týmu a zejména našich hráčů. Někteří naši hráči se hlasitě hlásí o dres nároďáku a mančaft jako celek šlape skvěle. Je vidět, že se kluci znají dlouho a o charakteru mužstva svědčí i to, jak mezi sebe přijali posily a naše juniory. Cíl tedy postup do play-off jsme splnili. K tomu jsme přidali druhé místo v poháru prostě velká spokojenost.

Cíl je pro tento rok tedy překonán. Dle některých několikanásobně. Jak vidíš klub v další sezóně nebo sezónách?
Ne nadarmo se říká, že druhý rok bývá těžší. Musíme jednoznačně potvrdit výsledky, a to nejenom sportovní, ale i ekonomické, tedy zůstat v černých číslech. Letos jsme položili základ a všichni ve vedení víme, že cesta k našemu cíli teprve začíná. Hráčský kádr máme mladý a po vhodném doplnění můžeme myslet v tabulce výš. Finančně jsme zajištěni a další jednání s partnery klubu probíhají. Nebudeme se pouštět do šílených nákupů za každou cenu, ale chceme sázet na hráče, kteří u nás hrát chtějí. Ti, kteří za SK Interobal letos hráli, vědí, jak vedení klubu plní své závazky a sliby, které hráčům dalo.

Začátkem března se konala Valná hromada futsalu. Jak hodnotíš rozhodnutí futsalové veřejnosti. Mrzí tě neúspěšná kandidatura?
Neúspěšná kandidatura mě mrzí. Ne proto, že bych nevěděl co s volným časem nebo snad tolik toužil po leckdy nevděčné práci v KF, ale pouze proto, že jsem projektu, který jsem chtěl realizovat pro I., ale zejména pro II. CL, věnoval dost času. Výsledek hlasování je demokratickým projevem vůle klubů zejména II. CL, kteří vyjádřili svoji spokojenost s prací jejich zástupce v KF v posledních třech letech. Tím je řečeno vše.

Já jsem kluby seznámil s volebním programem, ve kterém jsem popsal věci, které by se dle mého názoru měly zlepšit. To, že je neoslovil nebo jej nepovažovaly za přínosný, mě opravdu překvapilo.

Roky jsem z funkce člena a předsedy SbKR slýchal nářky na nedostatek financí zejména ve II.CL, a potom ty samé kluby odmítnou kandidáta, který místo neurčitých slibů nabízí konkrétní kroky v marketingu včetně zajištění generálních partnerů pro II.CL?! V mém psacím stole leží smlouvy s partnery, kteří by do druhých lig vložili po tři roky částku, která by pokryla administraci webových stránek II.Cl a ještě by každý klub dostal v průměru 20.000,- Kč na rok tedy 60.000,- každý klub v průběhu tří let za jediné podmínky a tou bylo plnění marketingových povinností.

Další úspory se dají najít v systémových změnách a v reorganizaci soutěží. Je alarmující, že každý rok máme problém naplnit dvě skupiny II.CL, ale kromě prohlášení, že i ostatní sporty mají problémy, jsem žádný konkrétní návrh neslyšel.
Zástupci klubů se rozhodli pro jiné řešení svých nákladů, jako je například neustálé snižování částek na cestovní náklady rozhodčích a delegátů prosazované v posledních letech, kterou jim vnucují lidé, kteří o skutečnou restrukturalizaci vůbec nestojí a naopak jí tvrdě v minulosti odmítali.
Můj dopis před volbami byl jasný a konkrétní. Výsledek volby je odpovědí a vyjádřením nezájmu, který plně respektuji.
Svůj čas a prostředky budu věnovat pouze klubu, který půjde vlastní cestou, tedy postupnými kroky k profesionalizaci.

Co si myslíš, že se na futsalovém políčku změní?
Jsem velmi zvědav, kam se v příštích třech letech Futsal posune v konkurenci ostatních malých sportů, kde souboj zatím prohráváme. Výsledek VH mě velkým optimismem nenaplňuje, protože v KF nevidím jediného manžera snad s jedinou výjimkou, zato vidím spoustu funkcionářů úřednického typu. Nejenom ve sportu se vše točí kolem peněz a hodit alibisticky jejich shánění pouze na marketingového manažera mi připadá nejenom nekorektní, ale i naivní. Futsal by se měl co nejvíce osamostatnit a získat nové partnery, kteří umožní jeho další rozvoj, což je úkol pro tým lidí, nikoliv jednoho manažera. Způsob, jakým KF a některé Subkomise pracovaly v uplynulém volebním období a zejména někteří její členové, jsem často kritizoval a před volbami bylo jasné, že mě zrovna tito lidé, kteří si z Futsalu dělají svoji trafiku, nebudou v KF chtít. To jejich aktivita před volbami jenom potvrdila. Nechci být negativní, a tak počkám, jak bude nová KF pracovat a plnit své předvolební sliby. Zároveň budu bedlivě sledovat, jestli se potvrdí informace o rozdávání slíbených postů v Subkomisích za pomoc před volbami, o kterých dotyční zcela otevřeně mluví. Pokud KF dopustí, aby kvalita členů v jejich odborných subkomisích byla nahrazena handlem, budu reagovat minimálně z pozice partnera národního mužstva. S dalšími otázkami, které považuji za důležité, se obrátím přímo na novou Komisi futsalu.

Klub pojede po vlastní ose? Co to bude znamenat?
Jak už jsem řekl, náš cíl je jasný, tedy postupně vybudovat fungující klub s profesionálním A mužstvem. Nepůjdeme cestou krátkodobého nákupu zahraničních hráčů, ale chceme pracovat s českými hráči a kádr cizinci maximálně doplnit na postech, kde to bude nutné. Otevřeně říkám, že jsou pro mě osobně vzorem Franta Tichý a Pepík Lörinz s dalšími spolupracovníky, kteří z provinčního Rváčova vybudovali v Chrudimi Top klub s obrovským renomé nejenom u nás, ale zejména v zahraničí. V minulosti a obávám se, že i v současnosti vidíme, jak končí megalomanské projekty, které po vyčerpání finančních prostředků rychle končí.
Náš nejbližší úkol je připravit mužstvo na nový ročník, kde bych chtěl hrát v první čtyřce, což po změnách, které jak v kádru, tak v organizaci provedeme, je reálný cíl. Teď si ale užijeme první historickou účast klubu v play-off !!!
Dále nás čeká materiální dovybavení všech našich týmů, organizace turnajů A mužstva a U-17 a s největší pravděpodobností budeme pořádat v Plzni přátelské mezistátní utkání ČR – Turecko 22.6.2016. Zkrátka práce máme hodně.

V nedávné době tě rozohnilo rozhodnutí města o přidělování dotací? Chceš nám to nějak zhodnotit?
Toto se mi hodnotí opravdu těžce. Jsme vděčni za podporu, kterou nám Statutární město Plzeň, některé městské části i Plzeňský kraj poskytují. Přesto jsme očekávali vzhledem k působení A mužstva v nejvyšší soutěži a úspěchu našich mládežníků vyšší příspěvek. V příštím roce rozhodně nedáme na sliby a ujišťování některých rádoby přátel a budeme prezentovat náš klub jinou cestou.

V plzeňských kuloárech se šušká, že chce klub postavit futsalovou halu. Co je na tom pravdy?
O stavbě sportovní haly opravdu uvažujeme. Máme vytipované dvě lokality a v současné době jsme zadali vypracování přípravné projektové dokumentace.
Jedná se o velkou investici jak na pořízení, tak na provoz takového sportovního zařízení a do realizace půjdeme jedině tehdy, pokud s námi bude chtít spolupracovat daná městská část. Vzhledem k nedostatku prostoru v halách v celé Plzni zejména díky dobře vedenému a rychle rostoucímu Florbalu je nějaké vlastní řešení nutností, protože zajistit dostatek volných hodin na tréninky je někdy nadlidský úkol.

Klub udělal play-off. Chystáte nějaké akce pro fanoušky? 
Chystáme zejména skvělý futsal ve zcela specifické atmosféře Play-off. Připravujeme nějaké drobné dárky a soutěže, ale co připravíme s marketingovým ředitelem p. Sinkulem, necháme jako překvapení. Jak jsem už řekl, hlavní atrakcí pro plnou sportovní halu (jak pevně věřím) budou výkony našich hráčů na palubovce.

Jak moc budou důležití fanoušci v play-off? A jak se ti návštěvnost libí? V čem vidíš to, že lidé chodí?
Navážu na předchozí odpověď. Očekávám zase plný dům. Celou sezónu jsme s návštěvností  maximálně spokojeni a doufám, že i v dalších letech nám diváci zachovají přízeň. Osvědčila se akce pivo za vstupenku a hala byla na všechny domácí zápasy plná. Hlavní zásluhu na diváckém zájmu ale mají výkony našich hráčů.
Jediné, na čem bych rád zapracoval, je atmosféra. Někdy je až příliš komorní, tedy pokud v hledišti nejsou hosté z Německa, ale opravdový kotel nám chybí.

Koho bys chtěl do play-off a proč? Nejzbach nebo Slavia?
Asi Nejzbach Vysoké Mýto, ale Play-off je úplně nová soutěž, může se stát cokoliv a pokud se nám vyhnou zranění, potrápíme každého. Naší výhodou je, že do těchto utkání nepůjdeme jako favorit a na hráče nebude takový tlak. Pokud budeme hrát v Mýtě pojedu se podívat i na venkovní zápas, protože atmosféru z tamní haly si pamatuji velmi dobře ještě z dob mého pískání a rád se tam vracím.

Bude Plzeň v budoucnu posilovat a prozdradíš nám nějaká jména?
Odpovědi jsou již v předchozích částech našeho rozhovoru. Jména neprozradím, ale nějaké hráče bych rád do Plzně přivedl. Nejdůležitější bude udržet současný kádr včetně našich mladých nadějí.

Diskuze

Poslední zápas

SK Slavia Praha
SK Interobal Plzeň
0:2
Podrobnosti

Najdete nás na Facebooku

Interobal k.s. Městský obvod Plzeň 3 Město Plzeň Městský obvod Plzeň 4  Městský obvod Plzeň 1 SPUR FINporadenství.com Vodárna Plzeň
ROBSTAV k.s.
KMB progress Národní Sportovní Agentura Kovošrot Nepomuk Pavel Trampota
bezpečnostní agentura Ivana Píclová
Desinsekta SELECT MD elektronik Porsche Plzeň EasyHomes Stavitelství Šmíd

Počet návštěv: 256339
Posledních 30 dnů: 1343 | Posledních 7 dnů: 409 | Poslední den: 106

© 2024 SK Interobal Plzeň | Všechna práva vyhrazena | futsal@interobal.cz
Vytvořeno službou Sklub.cz

Chcete zobrazit mobilní verzi?

Ano Ne