SK Interobal Plzeň

Oficiální stránky futsalového klubu
SK Interobal Plzeň
www.futsalplzen.cz

Příští zápas

Tabulka

1. FK Chrudim 3 35:13 15
2. SK Slavia Praha 3 34:12 13
3. Helas Brno 3 23:17 13
4. Inter FC Kadaň 3 49:35 12
5. SK Interobal Plzeň 3 30:9 9
6. SK Olympik Mělník 3 36:34 9
7. Oxyworld Baník Chomutov 3 29:50 9
8. FTZS Liberec 3 32:44 7
9. FC Rapid Ústí nad Labem 2 26:29 5
10. SKUP Olomouc 2 16:43 1
11. Žabinští Vlci Brno 2 14:41 1

Kompletní tabulka

Mládež získává generálního partnera: Pro nadcházející ročník se jim stane FINporadenství.com

Mládež získává generálního partnera: Pro nadcházející ročník se jim stane FINporadenství.com

Jakkoli byste mohli namítat, že sport není prvořadně o penězích, není to tak docela pravda. Slovy jednoho z nejvýznamnějších sportovních novinářů dnešní doby- peníze vládnou. Je pro nás tedy velkou radostí, že mládežnický futsal získal velmi silného partnera do zad, který tak výrazně pomůže podpořit naší futsalovou budoucnost. Společnost FINporadenství.com je zastoupena, pro klub známou tváří, Michaelem Sinkulem, a všichni si od tohoto kroku slibujeme velmi silné a fungující partnerství.

Míšo, jak jistě někteří fanoušci ví, v klubu jsi působil již dříve. Mohl by si nám popsat, čemu všemu jsi se v SK Interobal Plzeň, potažmo tehdejšímu SK Indoss Plzeň, věnoval?

V klubu jsem zastával téměř všechny možné role. Za éry Indossu to bylo o pár lidech. V roce 2010 jsem převzal pozici manažera klubu, odpovědného za vše od shánění peněz po PR. Předtím, než jsme s Petrem Šindelářem oslovili, a přivedli, do klubu firmu Interobal s Markusem Heinleinem a Radkem Lobem, jsem byl chvilku ve funkci předsedy klubu. U Interobalu jsem působil jako spolumajitel a ředitel pro PR a marketing. V klubu jsem působil od roku 2010 do června 2017. Od roku 2011 do 2015, jsem současně trénoval juniorské týmy.

 

Byl jsi aktivní člen klubu při příchodu nového generálního partnera firmy Interobal k.s, a v jednom z rozhovorů jsi informoval fanoušky, že do 3 let chce A tým hrát o titul mistra ligy. Jak se nyní zpětně díváš na růst klubu?

Tak to byla správná předtucha, ale můj pohled má dvě dimenze. Výsledky hlavního mužstva ukazují, že cesta za titulem, a následně i Ligou mistrů, byla úspěšná. Jsem za to rád, protože se naplnila má vize o profesionálním klubu. Dlouhodobě to ovlivňují finanční aspekty a naplnění rozpočtu, ale nemusí to být donekonečna takto skvělé. Druhá dimenze spočívá v tom, že vždy jsem směřoval k juniorským týmům, a jejich rozvoji do dospělých kategorií, což se klubu v posledních letech nedařilo tak úspěšně jak bych chtěl. Jsem rád, že tato situace začíná nabírat opačný, a věřím, že správný, směr, a podpora a začlenění juniorů do dospělých postupně roste.

 

Co v Tobě vyvolává pohled na hrací plochu, kde je k vidění hned několik odchovanců klubu jako např. Michal Holý, Tomáš Vnuk, Lukáš Němec, Tomáš Buchta nebo Dušan Künstner?

Jednoznačně to vyvolává hrdost. S některými hráči jsem začínal ve futsalových začátcích jako trenér mládeže, a je ohromné vidět, kam se posunuli, a jak stále nacházejí radost v této hře. Těší mě také, že se jim podařilo v tomto odvětví pracovat, uživit se tím, a sleduji, jak rostou nejen profesionálně, ale i osobně s vlastními rodinami, každý s vlastním příběhem. Z toho mám velkou radost.

 

Firma FINporadenství.com zastoupená Tvým jménem se stala pro nadcházející sezónu generálním partnerem mládeže. Co Tě k tomuto kroku vedlo a jaké máš cíle?

Chápu, jak je obtížné získat dostatek finančních prostředků na provoz klubu. Po jednání s Michalem Štrajtem jsem se rozhodl naplno podpořit juniorské týmy, přispět k lepšímu zázemí a tím pádem pomoci rozvoji mladých talentů. Miluji tento sport, rád ho podpořím a tady to dává největší smysl. Mým cílem je přispět k výchově kvalitních hráčů pro A-tým. Chci, aby futsal bavil kluky podobně jako ty, kteří již hrají za Áčko, nebo kluky, kteří po juniorkách dále hrají v nižších soutěžích v Plzni. Pokud to nakonec vyústí v nějaké pěkné medaile, věřím, že to bude radost pro všechny.

Sledoval jsi počínání mládežnických výběrů U17 a U19 v loňské sezóně?

Sledoval jsem. Tým zaznamenal velký pokrok, a byl kousek od toho dostat se na finálový turnaj. Je to škoda. Nicméně věřím, že v tomto roce budou obě kategorie silnější, a budou bojovat o nejvyšší příčky.

 

Jak se tehdy při Tvém působení v klubu pracovalo s mládežnickými kategoriemi? Vidíš posun kupředu v tomto ohledu?

Doba se změnila. Za nás ještě fungovalo to, že fotbalové kluby zakazovaly svým mladým hráčům hrát naše utkání a celkově futsal. Současná doba je proto jistě příznivější. Většina týmů, a hlavně trenérů, fotbalu pochopila, že futsal není překážka, ale naopak rozvoj dovedností u mladých hráčů. Dalším faktem byl rozpočet. Za nás jsme měli omezené možnosti podporovat juniorské týmy finančně, ale i tak z toho vyšlo spousty nadějných hráčů, mnoho medailí a juniorka Indossu byla celkově jednou z nejlepších v ČR. Mělo to nějaké své kouzlo. Nyní, v současné době, a při příznivějších finančních možnostech, je pro juniorky tohle lepší, ale zase ten sport šel hrozně dopředu, a i juniorky všech týmu mají velmi kvalitní kluky. Takže teď je určitě těžší ta příprava a taktika.

 

Co by jsi popřál kategorii U17 a U19 do sezóny 2023/2024, která startuje v sobotu 18.11.2023?

Přeji klukům, ať je to baví, aby vytvořili skvělou partu, ať vytvoří silný tým od mládeže až do dospělosti. Pro tuto sezónu přeji oběma kategoriím Final Four, a nejlépe se zlatou medailí na konci. Makejte, bez toho se takových cílů nedosáhne. Trenérům a realizačnímu týmu pevné nervy. Všem hodně štěstí!

Diskuze

Poslední zápas

SK Slavia Praha
SK Interobal Plzeň
0:2
Podrobnosti

Najdete nás na Facebooku

Interobal k.s. Městský obvod Plzeň 3 Město Plzeň Městský obvod Plzeň 4  Městský obvod Plzeň 1 SPUR FINporadenství.com Vodárna Plzeň
ROBSTAV k.s.
KMB progress Národní Sportovní Agentura Kovošrot Nepomuk Pavel Trampota
bezpečnostní agentura Ivana Píclová
Desinsekta SELECT MD elektronik Porsche Plzeň EasyHomes Stavitelství Šmíd

Počet návštěv: 255851
Posledních 30 dnů: 902 | Posledních 7 dnů: 368 | Poslední den: 15

© 2024 SK Interobal Plzeň | Všechna práva vyhrazena | futsal@interobal.cz
Vytvořeno službou Sklub.cz

Chcete zobrazit mobilní verzi?

Ano Ne