SK Interobal Plzeň

Oficiální stránky futsalového klubu
SK Interobal Plzeň
www.futsalplzen.cz

Příští zápas

Tabulka

1. FK Chrudim 3 35:13 15
2. SK Slavia Praha 3 34:12 13
3. Helas Brno 3 23:17 13
4. Inter FC Kadaň 3 49:35 12
5. SK Interobal Plzeň 3 30:9 9
6. SK Olympik Mělník 3 36:34 9
7. Oxyworld Baník Chomutov 3 29:50 9
8. FTZS Liberec 3 32:44 7
9. FC Rapid Ústí nad Labem 2 26:29 5
10. SKUP Olomouc 2 16:43 1
11. Žabinští Vlci Brno 2 14:41 1

Kompletní tabulka

Zlatá derniéra: Západočeši obhájili mistrovský titul, s kariérou se loučí legenda Rešetár

Zlatá derniéra: Západočeši obhájili mistrovský titul, s kariérou se loučí legenda Rešetár

Finálová série 1.Futsal ligy potěšila na srdci nejednoho fanouška tohoto sportu. Viděli jsme celkem čtyři velké bitvy ve válce o mistrovský titul. Ten nakonec získal tým Západočechů, a riffem tak byla ukončena legendární kariéra kapitána Lukáše Rešetára.

Po třetím utkání v Heřmanově Městci měl Interobal parádní příležitost celou sérii zakončit před domácím publikem. A také, že ano. Velkolepá futsalová bitva, která se zcela jistě stala jednou z nejzajímavějších v letošním ročníku přinesla pět branek, mnoho emocí i zvratů.

Poslední utkání série bylo zahájeno už tak nějak typicky pro tuto finálovou sérii. Chrudim byla tím prvním týmem, který udeřil a Plzeň tak musela dotahovat. Sedmdesát vteřin před koncem první půle připsal svou desátou branku v play-off Radim Záruba.

Plzeň dokázala velmi rychle reagovat. Ve dvaadvacáté minutě zařídil vyrovnání Kaká, který naprosto bezesporu patřil mezi nejvýraznější postavy finálové série. O šest minut později se domácí hala otřásla v základech podruhé, neboť přihrávku Chrudimi dokonale přečetl Kaká, a přidal tak druhou branku. Dvě minuty po tomto výborném obratu zvyšoval ve prospěch domácího týmu Tomáš Vnuk, a už se pomalu zdálo, že je na čase vytáhnout trička mistrů pro ročník 2023/2024.

Bylo by to ale poněkud předčasné, neboť se ve 34. minutě prosadil Záruba a bylo zaděláno na pořádné drama.

Závěr utkání Chrudim odehrála v power-play. Několikrát sahala po vyrovnání díky několika zajímavým pokusům. Žádný z nich ale neprošel za záda brankáři Vahalovi a pohádka, příznačně nazvaná The Last Dance, byla dokonána. Ve velkých emocích se s kariérou loučí Lukáš Rešetár s Gabrielem Rickem. Marek Kopecký se bude od příští sezóny naplno věnovat reprezentaci České republiky.

Interobal Plzeň tak získal svůj historicky třetí titul, obhájil prvenství z minulého roku a potvrdil tak svou nezdolnost posledních let. Pro kapitána týmu Lukáše Rešetára se tak jednalo o vůbec poslední soutěžní utkání, jakkoli se ještě jednou představí na plzeňské palubovce v rámci rozlučkové exhibice Lukáš Rešetár: The Last Dance, která se uskuteční 7.6.2024 na Lokomotivě.

Lukáš Rešetár (Interobal Plzeň): "Takhle jsem si to představoval, možná jen na tři zápasy, ale to nevadí, je to prostě bomba. Já jsem slavil první titul, sedmý, pak ten desátý, pak jsem byl také nadšený po tom prvním tady v Plzni. Tohle už je taková třešnička na dortu."

Marek Kopecký (Interobal Plzeň): "Těžko se mi mluví, jsem strašně pyšný na všechny a bude pro mě strašně těžké to opouštět. Za čtyři roky tři tituly a jedno druhé místo. Opravdu se mi těžko mluví. Je to neskutečné, co jsme za čtyři roky dokázali. Co vím, koncepce zůstane stejná, kádr je na nějakém svém vrcholu, je potřeba do toho sáhnout. Někteří kluci budou se mnou končit. Ale Plzeň má mladé kluky, bude to možná chvíli trvat, než si to sedne, ale důležité je, aby Plzeň zůstala nastavená v tomto systému a tréninkovém procesu. Tituly pak mohou zase přijít."

David Drozd (Chrudim): "Já bych neřekl, že by nám chybělo štěstí, všechny zápasy, co jsme prohráli, byly vyrovnané, bylo to o branku. Šance jsme měli, ale v celé sérii jsme byli málo produktivní, a to rozhodlo. Rozhodovaly detaily, všechny tři zápasy jsme prohráli o gól a chybělo málo, abychom vyrovnali. Naše produktivita nás dostala, musíme na tom hodně zapracovat. Motivaci jsme měli velkou, nemám moc slov. Plzni gratuluji, nezbývá než pracovat dál a sebrat jí titul v příští sezoně."

Diskuze

Poslední zápas

SK Slavia Praha
SK Interobal Plzeň
0:2
Podrobnosti

Najdete nás na Facebooku

Interobal k.s. Městský obvod Plzeň 3 Město Plzeň Městský obvod Plzeň 4  Městský obvod Plzeň 1 SPUR FINporadenství.com Vodárna Plzeň
ROBSTAV k.s.
KMB progress Národní Sportovní Agentura Kovošrot Nepomuk Pavel Trampota
bezpečnostní agentura Ivana Píclová
Desinsekta SELECT MD elektronik Porsche Plzeň EasyHomes Stavitelství Šmíd

Počet návštěv: 257648
Posledních 30 dnů: 443 | Posledních 7 dnů: 104 | Poslední den: 16

© 2024 SK Interobal Plzeň | Všechna práva vyhrazena | futsal@interobal.cz
Vytvořeno službou Sklub.cz

Chcete zobrazit mobilní verzi?

Ano Ne